SEVAB valgte fleksibel drikkevannsløsning

 
SEVAB valgte fleksibel drikkevannsløsningBildet: Alvenius-rørene har en lavere vekt enn tradisjonelle rørmaterialer; vekten reduseres blant annet med 70 prosent sammenlignet med duktilt jern og 50 prosent sammenlignet med PE.
SEVAB valgte Victaulic-Alvenius-systemet, en fleksibel drikkevannsløsning, for å minimere nedetid i Strängnäs.

Samarbeidet mellom Victaulic og Alvenius har pågått i en årrekke, hvor Victaulics rørkoblinger har komplementert Alvenius sine rør, for å sikre rørsystemer som er enkle å installere, kostnadseffektive og av høy kvalitet. De siste årene har de også jobbet med å utvikle framtidens drikkevannssystem, som flere aktører har fått øynene opp for, blant annet i Strängnäs utenfor Stockholm. 

I mange tilfeller hvor VA-rør skal byttes eller fornyes, vil det forårsake forstyrrelser i bybildet, i trafikken eller i hverdagen til folk. Da er det om å gjøre å holde denne nedetiden så kort som mulig. Det var blant annet en av årsakene som gjorde at valget falt på Victaulic-Alvenius-systemet da SEVAB skulle bytte ut et VA-rør i Strängnäs.

For å minimere forstyrrelsene i trafikken var de avhengig av å kunne åpne så korte groper i bakken som mulig, hvor de samtidig kunne utføre jobben raskt og effektivt. Valget falt derfor på kombinasjonen av lettvektige FlowMax®-rør og installasjonsklare koblinger og ventiler, som gjør systemet ekstremt enkelt å montere og håndtere. 

10-15 ganger raskere enn sveising

Alvenius-rørene har en lavere vekt enn tradisjonelle rørmaterialer; vekten reduseres blant annet med 70 prosent sammenlignet med duktilt jern og 50 prosent sammenlignet med PE. Og med de rillede rørkoblingsløsningene fra Victaulic, trengs hverken sveising, spesialverktøy eller spesiallisenser, og ingen tidkrevende opplæring er nødvendig for å installere systemet. Man trenger kun å bruke en pipenøkkel til å skru sammen hele rørsystemet. Det er derfor en svært effektiv måte å installere nye rørsystemer på. 

I Strängnäs gjorde dette at installasjonen av det 530 meter lange rørsystemet kunne gjennomføres på rekordtid. Sammenlignet med den tradisjonelle installasjonen hvor rørene sveises sammen, kunne denne installasjonen gjennomføres 10-15 ganger så raskt. 
Med denne rørløsningen, kan aktører som SEVAB få et ferdig prefabrikkert rørsystem levert på stedet som enkelt kan monteres ved hjelp av lettfattelige tegninger. Litt som å løse et puslespill. I Strängnäs kunne de utføre jobben ved å åpne opp kun 15 meter lange hull i bakken, som ga minimale forstyrrelser i trafikken. 

Velegnet for tunneler

Det er også enkelt å gjøre endringer eller å utvide det eksisterende rørsystemet. Det har blant annet gjort at store byer som Stockholm og Gøteborg har tatt i bruk det nye drikkevannssystemet i tunneler. Systemet egner seg spesielt godt til drikkevann siden rør og beslag er dekket med det termoplastiske belegget CorroFlo® og den valgfrie eksterne RocShield® for maksimal korrosjonsbeskyttelse. Det gir ekstra beskyttelse for nedgravde applikasjoner, som man finner i Strängnäs.

- Med en svært effektiv korrosjonsbeskyttelse vil rørsystemet kunne gi lang levetid, i tråd med kundens forventninger. I tillegg tillater Victaulic-koblingene bevegelse og vibrasjoner der det er nødvendig, hvilket eliminerer ekstra belastning på systemet, noe som kan være et problem i nedgravde applikasjoner, forteller Andrei Soloviev, salgssjef for Victaulic i Norden, i en pressemelding.

Sparer kostnader gjennom hele livsløpet

Mikael Pettersson, som er områdesalgssjef i Alvenius, påpeker samtidig at rørsystemet vil kunne gi kostnadsbesparelser gjennom hele dets levetid. 

— Det som ofte står høyt i kurs når kundene skal velge rørleverandør, er hvem som kan levere et rørsystem som gir de største energi- og kostnadsbesparelsene over tid. Realiteten er at det alltid vil være noe tap relatert til rørsystemer, så kunsten er å minimere disse tapene i størst mulig grad. Våre rørsystemer skal sammen med Victaulics rørkoblingsløsninger i teorien kunne redusere energiforbruket med 30-50 prosent over tid, konstaterer Pettersson.

Et grønnere rørsystem

Dette er blant annet takket være de gode gjennomstrømningsegenskapene til FlowMax®-rørene, som med sitt unike CorroFlo-belegg gir mindre friksjon på innsiden av røret. Dette sammen med en større indre diameter gjør at man reduserer energien som trengs for å pumpe vannet gjennom systemet, og kan i gjennomsnitt spare en by opptil 30-50 prosent i energiforbruk over en tiårsperiode. I tillegg er rundt 90 prosent av Victaulics produkter laget av resirkulerte metaller. Dette gjør rørsystemet til et veldig grønt og miljøvennlig system for byer.

- Ikke bare kan byer spare på kostnadene knyttet til et lavere energiforbruk, men med Victaulics raske sammenføyningsmetoder for rør og ventiler kan den totale installasjonskostnaden for et rørprosjekt reduseres. Dette går på mer enn selve rørinstallasjonen, for mens rørene kan installeres ti ganger raskere, reduserer dette også andre kostnader knyttet til prosjektet, som leie av gravemaskiner, omdirigering av trafikk og nedetid på systemet, konkluderer Soloviev.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår