Sammen om diffusjonstette rørsystem

 
Sammen om diffusjonstette rørsystemBildet: Jan Kenneth Bartolo, Pipelife sin fagekspert og prosjektingeniør på PE (t.v.) og Raymond Molund, salgssjef for Egeplast i Norge
Pipelife Norge opplever stor og solid vekst også innen rørløsninger i polyetylen. Nylig er det inngått en samarbeidsavtale mellom Egeplast og Pipelife for diffusjonstette rørsystem.

Pipelife har levert rørsystemer i polyetylen i flere tiår, men har ikke hatt diffusjonstette rørsystemer. Det er en del av en større strategi og Pipelife ønsker å utvide produktspektret og tjenestene på rørsystemer i polyetylen (PE).

- Vi gleder oss nå endelig over å kunne komplettere vårt produktspekter for PE-rørsystemer, forteller Jan Kenneth Bartolo, Pipelife sin fagekspert og prosjektingeniør på PE i en pressemelding.

Egeplast sine diffusjonstette rørsystem vil lagerlegges ved Pipelife sin fabrikk på Stathelle i løpet av kort tid. 
- Trenden for diffusjonstette rørsystemer er voksende både i Norge og i Europa og vi forventer at salget vil øke, konstaterer Raymond Molund, salgssjef for Egeplast i Norge.

- Hva vil dette bety for kundene?

- Kundene vil oppleve mange fordeler. Vi har stor tro på at det nye samarbeidet vil gjøre hverdagen lettere for kundene ettersom de nå kan levere et bredere produktspekter av PE-rør og gjøre diffusjonstette rørsystem lettere tilgjengelig. Pipelife har et stort salgsapparat og vil nå tilby kundene et bredere produktspekter i prosjektene, sier Bartolo.

Fordi rørsystemet blir lagerlagt på Stathelle, vil det også forenkle logistikken betraktelig.

- Gevinsten blir både blå og grønn i og med at transportkostnadene og transportbelastningen blir redusert i form av kortere og raskere transport ut til kundene. I tillegg ser Pipelife for seg at sveiseavdelingen vil kunne levere spesialbestillinger på diffusjonstette rør og deler, etter hvert. Pipelife gjorde i høst en stor satsning med nytt sveiseverksted og kan snart også tilby sveising av diffusjonstette rørsystem, mener Bartolo.

Rørsystem med barriere

- Egeplast har produsert diffusjonstette rør, såkalte SLA-rør, siden 1991. Produksjon foregår i greven i Tyskland. Kvaliteten på rørsystemene fra Egeplast tilfredsstiller de samme kvalitetsstandardene som Pipelife sine øvrige rørsystem og er godkjent av Nordic Poly Mark og DK-Vand. Egeplast vil levere to typer rørsystem til Pipelife. Det ene er SLA-rør med aluminiumsbarriere og ekstra beskyttelseskappe av mineralforsterket polypropylen. Det andre er PE-rør med ekstra beskyttelseskappe, sier Raymond Molund.

Om diffusjonstett rørsystemer:

• Drikkevannet vårt skal fraktes ut til alle uansett om du bor i tettbygde strøk eller i avsidesliggende områder. Rørledningene som frakter drikkevannet, ligger i ulike typer grunn. Når grunnen er sterkt forurenset, vil det være nødvendig å beskytte drikkevannet mot inntrenging gjennom rørveggen. Da vil et diffusjonstett rør forhindre at forurensing og kjemikalier kan trenge inn og påvirke vannet med lukt, smak eller annen forurensing.

• Dersom grunnen ikke er sterkt forurenset vil det ikke være behov for denne typen rør, allikevel kan man kan se at trenden for diffusjonstette rør er økende. Det har sammenheng med at flere kommuner krever diffusjonstette rør i tettbygde strøk og har dette i sine normkrav.

• Levetiden på rørene som graves ned er over hundre år og mange kommuner velger å være på den sikre siden i forhold til fremtidig forurensing i grunn. Det økonomiske aspektet er relevant fordi det koster mye å grave opp rørsystemer før levetiden til røret er over. Diffusjonstette rør kan også brukes der forurenset vann skal fraktes ut. Da ønsker man å forhindre at forurensingen fra vannet kommer over i grunnen. Dette er mest aktuelt i forhold til industri.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår