Satser på servicemarkedet i rolige perioder

 
Satser på servicemarkedet i rolige perioderBildet: Espen Aulie, daglig leder hos Comfort A-Aulie
Comfort A-Aulie i Årnes driver vanligvis mest med større proff-jobber, men vil i tiden fremover satse på oppdrag i servicemarkedet.

Service på sprinkelanlegg er et sånt oppdrag. Espen Aulie, daglig leder hos Comfort A-Aulie, forteller at å sjekke sprinkelanlegget skal være en del av byggherrenes ukentlige rutine for å sikre mot brann, men at dette sjelden blir gjort.

– Det er lovpålagt for næring å gjennomføre regelmessige kontroller av sprinkelanlegg, men vi erfarer at det er mange jobber innen dette området som blir litt nedprioritert. Nå som vi er inne i en roligere periode har vi tid til å gjøre disse serviceoppdragene og følge opp de serviceavtalene vi har, sier Espen Aulie, daglig leder hos Comfort Årnes, i en pressemelding.

Usikkerhet rundt prosjekter

Årsaken til at Comfort Årnes ser muligheten til å satse på servicemarkedet er usikkerheten rundt nye byggeprosjekter som ikke har kommet i gang. De serviceoppdragene som nå blir gjennomført er stort sett kontroll og vedlikehold av sprinkelanlegg og varmeanlegg. Rørleggerne hos Comfort A-Aulie har også tatt kurs for å vedlikeholde branntromler og håndslokkeapparater.

– Vi har hele tiden hatt serviceavtaler på de byggene vi har vært med og bygget. Likevel kan slike serviceoppdrag bli nedprioritert til vanlig, til fordel for større kontraktsmessige prosjekter. Det viktigste med å ha service på sprinkelanlegget er å sjekke at det fungerer, sånn at man unngår å oppdage at det ikke virker når det først brenner, sier Aulie.
   
Han forteller at det er mye som kan skje med sprinkelanlegg og at det krever regelmessig vedlikehold. Det kan for eksempel være noen som har stengt en ventil som ingen vet om eller har oppdaget, eller så kan avleiringer i rørene gjøre at sprinkelhodet tettes hvis det begynner å brenne. Det skal også kontrolleres at alarmoverføringen fungerer slik at det varsles om anlegget løser ut.
    – De verste konsekvensene kan være at man brenner inne eller at bygget brenner opp. Disse regelmessige sjekkene skal være en del av byggherrenes ukentlige rutine, men vi ser at det er sjelden at dette blir fulgt opp ukentlig, sier Aulie.

Slik sjekker du sprinkelanlegget selv

Comfort A-Aulie vedlikeholder sprinkelventilene, og så henter byggherre inn en ekstern kontrollør for å sjekke resten av anlegget. Våtanlegg skal sjekkes en gang i året og tørranlegg skal sjekkes en gang i halvåret.
– De ukentlige sjekkene av sprinkelanlegget kan gjøres av de som har fått opplæring i det, og det skal som sagt sjekkes ukentlig. Det man da skal sjekke er trykket over og under ventilene, at kranene er i riktig posisjon og at alarmoverføringen fungerer. Vi prøver å lære opp byggherrene til å gjøre dette selv, sier Aulie.

Selv om det er uvante tider for øyeblikket, påpeker Aulie at de på Comfort Årnes gjør sitt beste for å fortsette som før og at de nå ser hvor viktig det er å ha serviceavtaler i bakhånd for rolige perioder.
    – Vi er stolte av hvordan våre medlemmer holder hjulene i gang og tenker annerledes i denne perioden. Når vi står i situasjoner som vi gjør nå, er det viktig å tenke på hva man kan gjøre for å holde driften i live, og da er slike serviceoppdrag en god løsning. Det er viktig både for byggherrene, de som bruker byggene og for oss at dette vedlikeholdsarbeidet blir gjort, sier Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i Comfort-Kjeden.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår