Yrkes-EM utsettes til neste år

 
Yrkes-EM utsettes til neste årIllustrasjonsbilde. Foto: WorldSkills
På grunn av den pågående situasjonen med Corona-viruset og alle restriksjoner som er gjeldende i Europa nå så blir Yrkes-EM 2020 i Graz, Østerrike utsatt.

Arrangementet skulle gått av stabelen i september, men blir i stedet arrangert 6.–10. januar 2021.

– En internasjonal hendelse av denne skalaen kan dessverre ikke avholdes tidligere på grunn av den nåværende pandemien og de resulterende reisebegrensningene i Europa, som forventes å fortsette langt utover høsten 2020, sier administrerende direktør i WorldSkills Europe, Laurence Gates, i en pressemelding.

Beslutningen om å utsette EuroSkills 2020 til januar 2021 ble tatt ut fra følgende hensyn:

• For å ivareta helsen til alle involverte og bidra til inneslutningen av Corona-viruset.

• For å ivareta interessene til konkurrentene, treningsteamene, eksperter, delegater og WorldSkills Europe-bevegelsen.

• Tilgjengeligheten til konkurransestedet (Messe Congress Graz) og med tanke på kalenderne WorldSkills Europe og WorldSkills International.

– De nye datoene for EuroSkills gir helsemyndighetene, det østerrikske føderale departementet, regjeringen i provinsen Steiermark, byen Graz, og alle som er involvert i organiseringen av arrangementet den maksimale tiden å takle den stadig skiftende situasjonen og forstyrrelsen forårsaket av Corona-pandemien, sier adm dir Laurence Gates i WorldSkills Europe.

Hun understreker at de eksisterende alderskravskravene for utøvere som skal delta i Yrkes-EM i Graz, Østerrike ikke vil bli påvirket av utsettelsen av arrangementet til januar 2021.

– Mer informasjon om pakker, planlegging, logistikk etc. for arrangementet vil følge i løpet av de kommende ukene. Dere får bære over med oss den nærmeste tiden mens vi omorganiserer og tilpasser oss denne planendringen så raskt som mulig i dagens situasjon.

– Vi forstår at beslutningen om å utsette EuroSkills Graz 2020 vil være skuffende for noen, men sikkerheten og trivselen til alle involverte er av største viktighet. Vi vet at denne beslutningen er til beste for alle som er involvert i arrangementet, og vi setter pris på forståelsen og støtten fra vårt sjenerøse WorldSkills Europe-samfunn på dette tidspunktet, sier Gates avslutningsvis i pressemeldingen.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår