Sveisent håndarbeid i Stathelle

 
Sveisent håndarbeid i StathelleBildet: Sveiseoperatør Ola Kråketo viser sine sveisekunnskaper til blant andre administrerende direktør Sigmund Aandstad (t.v). Foto: Odd Borgestrand
- Etter at vi tok i bruk det nye sveiseverkstedet i Stathelle i august i fjor har vi fått en helt ny hverdag. Moderne lokaler på 1000 kvadratmeter og moderne utstyr gjør oss i stand til å levere «håndarbeid» av beste kvalitet. Nå er det bare fantasien som setter grenser.

Av Odd Borgestrand

Det mener avdelingsleder Lars Erik Johannessen, som leder en stab på ti medarbeidere ved sveiseavdelingen til Pipelife Norge.

- Dette har vi gledet oss til i flere år, og vi var godt forberedt da vi tok i bruk det nye verkstedet. Her er det mange gjennomtenkte løsninger og dermed har verkstedet fungert optimalt i det snaue året som nå er gått. Vi har oppnådd en god produksjonsflyt og effektivitet og logistikken rundt produksjonen har også fungert godt. Nå har vi fått et åpent gulvareal som gir oss gode betingelser for effektiv produksjon også av store deler. Arealet er økt fra 400 til 1000 kvadratmeter og bygget er konstruert slik at det enkelt kan utvides når det blir behov for det. Krankapasiteten er øket fra fem til 20 tonn og vi går fra fire til sju meters løftehøyde, sier Johannessen til VVS aktuelt.

Spesialister på rørdeler

- Et av de mest spennende prosjektene de siste månedene har vært en stor leveranse til Tunisia i en dimensjon på 2000 mm. Totalt handler det om en leveranse på nærmere seks kilometer som skal slepes ut fra anlegget i Stathelle. I sveiseverkstedet produserer vi et betydelig antall rørdeler til dette prosjektet. Alt vi gjør er egentlig håndarbeid og det betyr at vi leverer «skreddersydde» produkter. Industriell produksjon kan foregå ved hjelp av roboter, men vi skal levere enkeltprodukter etter individuelle ønsker og behov. Da må dette utføres av våre sertifiserte sveisere, sier en tydelig stolt avdelingsleder.

- Nå kan vi produsere mer komplekse deler i både små og store dimensjoner. Vi har investert i flere maskiner som setter oss i stand til å produsere nye typer produkter. Nå er det egentlig bare fantasien som setter grenser. Pipelife sitt sveiseverksted på Stathelle ønsker å være en foretrukket leverandør av spesialdeler – enten sammensatt av rør, rørdeler eller plater. Derfor har vi fokusert på fleksibilitet i maskinparken, understreker Johannessen.

Du kan lese hele denne reportasjen i Byggfakta nr. 5, som snart er ute hos abonnentene.

VVS aktuelts papirutgave er som kjent en integrert del av fagbladet Byggfakta, i form av en egen VVS- og VA-bolk med reportasjer, intervjuer, fagartikler, bransje- og prosjektnyheter.

Ikke abonnent på Byggfakta? Kontakt oss gjerne for et uforpliktende prøveabonnement, eller tegn ditt abonnement her

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår