Egne testlaber skal bedre cybersikkerheten

 
Egne testlaber skal bedre cybersikkerhetenBildet: Jon Helsingeng, leder av Eaton i Norden
- Vi merker at markedet har begynt å etterspørre dokumentasjon på at produktene våre møter internasjonale bransjestandarder innen cybersikkerhet, sier Jon Helsingeng, leder av Eaton i Norden

Produktsikkerhet og beskyttelse mot dataangrep har aldri vært viktigere for produsenter og forbrukere. Det tar strømstyringsselskapet Eaton på alvor.

- I dag finnes det flere mobile og tilkoblede enheter enn mennesker i verden. Vi kobler sammen maskiner, bygninger, hjem og kjøretøy med enorme mengder data. Det gir oss eventyrlige teknologiske muligheter, men også store risikoer. Nedetid, datatap eller sensitive opplysninger på avveie er både kritisk og kostbart for enhver bedrift og organisasjon, understreker Helsingeng.

For Eaton, som stadig lanserer smartteknologi som lar oss sammenkoble så mange av tingene vi omgir oss med daglig, er datasikkerhet en avgjørende faktor Eaton har i en årrekke stilt strenge krav til egne produkter, men tar nå cybersikkerhet et nivå opp med egne forsknings- og testlaber i USA og India. Her kan alle produkter og systemer innen strømstyring testes opp mot etablerte rammeverk og standarder som UL 2900-1 og 2900-2-2.

I samarbeid med nettopp UL, som står bak anerkjente internasjonale standarder innen datasikkerhet, driver testlaben også med forskning og utvikling av nye bransjestandarder for nettverkstilkoblede produkter.

- Et dataangrep kan i verste fall lamme et stort konsern fullstendig på få minutter. Når det gjelder nettverkstilkoblede produkter, tar vi aldri noen sjanser. Vi vet at datasikkerhet må tas på største alvor og at det er en trusselsituasjon som er kommet for å bli, forklarer Helsingeng.

Eaton leverer løsninger for kraftdistribusjon, kretsbeskyttelse, strømkvalitet, reservestrøm og energilagring, kontroll og automatisering, elsikkerhet og miljøvennlige løsninger. Eaton omsatte i 2020 for 17,9 milliarder dollar, og selger produkter til kunder i mer enn 175 land. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår