– Viktig å være påskrudd hele tiden

 
– Viktig å være påskrudd hele tidenBildet: Ruben Langås stortrives som lærling i det unge og dynamiske arbeids- og læremiljøet hos Eiwa. Foto: Eiwa
Haugalands-bedriften Eiwa er nominert som Årets Lærebedrift. De venter to lærlinger over sommeren, og vil da være totalt 12 ansatte.

Av Randi Helen Nodeland / rornorge.no

– Det er helt kanon å gå i lære hos Eiwa! Her er det veldig godt miljø og vi er en veldig fin gjeng. Arbeidet er veldig variert både i løpet av dagen og fra dag til dag. Man blir kastet ut i nye ting, og det er en veldig fin måte å lære på, sier Ruben Langås.

Han har vært lærling i Eiwa siden november 2020.

- Spennende lærevei

– Dette er en dynamisk arbeidsplass. Du kan være på varmeanlegg fra sju til tolv, deretter sprinkleranlegg fra tolv til ett og dra videre til basseng. Vi er gjennom så innmari mye forskjellig, og det er viktig å være påskrudd hele tiden, ellers kan det virke forvirrende. I starten kan det virke rotete for en lærling, men når de kommer inn i det, tror jeg dette er en energisk og spennende lærevei, sier daglig leder Daniel Eik i Eiwa.

Se Eiwas video av Lærling Rubens dag på jobb her!

– Oppfølgingen i bedriften er veldig bra. De ringer ofte og spør hvordan det går, og får kontroll på jobben jeg er på. Hittil har holdt mye på med rør-i-rør, og det har satt seg ganske godt. Ellers er bunnledninger det jeg liker aller best å holde på med. Det blir som et puslespill, og er veldig morsomt å jobbe med – spesielt når været er godt, sier Ruben.

Må ta ansvar for å beholde lærlingene

Eiwa er en rørleggerbedrift som har vokst raskt. Ved oppstart 1. april 2020 var det fem ansatte i bedriften, inkludert grunnleggerne Daniel og serviceleder Knut Erik Waage, og på i overkant av ett år har staben mer enn doblet seg. De venter to lærlinger over sommeren, og vil da være totalt 12 ansatte. Daniel har nominert bedriften til Årets Lærebedrift.

– Vi ønsker ikke voksesmerter, men ønsker å vokse sammen med kundene våre. Det er et vanskelig valg: enten må du si nei til eksisterende kunder fordi bedriften ikke har kapasitet til å ta alle oppdragene, og selv bli valgt vekk. Ellers må du si ja, og da må du ha mer folk. Vi har sagt ja, og da har vi behøvd, og behøver fortsatt, flere rørleggere. Det er det som ligger til grunn for lærlingesatsningen vår, sier Daniel og legger til:

– Hvis du skal ha gode folk må ta ansvar selv, og ta godt vare på lærlingene for å beholde dem. Hos oss er lærlingen er fullverdig ansatt. Jeg ønsker at lærlingen skal få kunnskap nok til å være selvstendig, gjerne raskest mulig. Hos Eiwa inkluderer vi selvsagt lærlinger med på alt, også sosialt!

Rekrutteringsengasjement med resultater

Daniel sitter i rekrutteringskomiteen til Rørentrentreprenørenes Opplæringskontor – Rogaland, bedriften har stilt opp på utdanningsmesse, vært aktiv mot skoleklasser og hatt elever på utplassering. Rekrutteringsarbeidet gir resultater, og to nye lærlinger er på vei inn til høsten.

– En av dem følger vanlig skoleløp, og den andre fikk smaken for rørleggeryrket da hun fikk prøve seg her noen uker i mammapermen. Hun er helsefagarbeider, og ville skifte beite. Etter at hun hadde prøvd seg litt her i noen dager, søkte hun læreplass hos oss, sier Daniel og legger til:

– Vi gleder oss stort til å ta imot begge disse lærlingene, og synes det er veldig bra med mangfold i bedriften!

KILDE: rornorge.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår