Bryne Rør nominert som Årets Lærebedrift

 
Bryne Rør nominert som Årets LærebedriftTerje Stokkeland er lærling hos Bryne Rør AS.
– Bryne rør har i alle år hatt sterkt fokus på rekruttering av lærlinger inn til faget og har i løpet av de siste 15 årene ikke hatt noen lærlinger som har strøket på svenneprøven, sier rørleggermester Tor Haugland i Bryne Rør AS.

Av Randi Helen Nodeland / rornorge.no

Han er dedikert lærlingeansvarlig i bedriften og er stolt av at de fleste lærlingene hittil har fått karakteren bestått meget godt på svenneprøven. Bryne Rør har 40 ansatte, hvorav 4 er lærlinger.

– I løpet av en hektisk periode fra november 2020 til februar 2021 var hele fem lærlinger oppe til svenneprøve og alle fikk bestått. To stykker fikk karakteren meget bestått. Alle fem lærlingene ble tilbudt videre kontrakt i bedriften etterpå og takket ja til dette. Og det er det noe av dette som er en del av selve ryggraden i Bryne Rør, ved at vi beholder lærlingene videre etter svenneprøven, sier han.

Sikrer god blanding av lærlinger

Blant lærlingene våre, så har vi en miks av både voksenlærlinger og lærlinger som går et vanlig utdanningsløp. På denne måten sikrer bedriften en god blanding lærlinger både i alder og med ulik arbeidserfaring.

– Per nå så har vi fire lærlinger på kontrakt. Av disse er tre voksenlærlinger og en vanlig. Vi har også en dame som nå omskolerer seg til rørlegger som voksenlærling, og i august begynner en ny lærling som kommer rett fra skolebenken, sier han og legger til:

– Av rørleggersvenner har vi flere som har vært i bedriften i over 10 år, og vår eldste rørlegger har vært over 40 år i samme bedrift, så vi har mye kunnskap om faget som vi ønsker og lære videre.

Aktivt samarbeid med skoler

Bryne Rør bruker Ifag og følger læreplanene til lærlingene, i godt samarbeid med Opplæringskontoret. De deltar aktivt inn mot skolene, med elever og lærere på bedriftsbesøk og litt faglig påfyll, og har også flere elever på utplasseringer gjennom hele skoleåret.

– Dette er viktig for at elevene skal kunne få innblikk inn i faget og se hvordan vi har det i vår bedrift, sier Tor.

De siste årene har bedriften også hatt flere lærere innen Bygg og anleggsteknikk utplassert hos seg, slik at de skal lære mer om rørleggerfaget.

– Vi er stolte av å være en opplæringsbedrift og fremsnakker faget vårt til ungdommen, avslutter han.

Årets Lærebedrift kåres under RørNorges Generalforsamling i Trondheim i august. Nominasjonsfristen var 31. mai.

KILDE: rornorge.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår