- En lederjobb i VVP må være verdens mest spennende jobb

 
- En lederjobb i VVP må være verdens mest spennende jobbBildet: Administrerende direktør i Grohe AS, Anne Dahl Øiseth, er i dag styreleder i VVP. Fra 1. mai er hun sidestilt daglig leder med Terje Røising. De ser begge fram til et spennende samarbeid. Foto: Odd Borgestrand
VA MESSENE 2024: Med 54 medlemmer som sammen omsetter for nærmere 12 milliarder kroner styrker VVP nå sin administrative ledelse. Administrerende direktør i Grohe AS, Anne Dahl Øiseth, blir fra 1. mai ny sidestilt daglig leder sammen med Terje Røising.

Av Odd Borgestrand

Anne Dahl Øiseth har vært styremedlem i VVP siden 2021, og det siste året har hun vært styreleder i foreningen. 

Øiseth er utdannet bygningsingeniør og markedsøkonom og har to mastergrader – en i markedsorientert ledelse og en i endringsledelse fra Handelshøyskolen BI.  Hun har lang bransje-erfaring og har de siste fire årene ledet Grohe sin norske avdeling.  Grohe omorganiserer nå sin virksomhet i Norden. Det betyr at alle nordiske land får en felles nordisk ledelse med administrasjon i Danmark. Dermed blir det også nedbemanning i Norge. Øiseth fant da tiden inne til å takke ja til jobben som sidestilt daglig leder i VVP, et valg Terje Røising er meget godt fornøyd med.

- VVP vokser i omfang, og oppgaver og muligheter er store for foreningen. At vi er to med bred bransjeerfaring i ledelsen ser jeg på som en stor fordel, sier Røising til VVS aktuelt.

Spennende jobb

- En lederjobb i VVP må være verdens mest spennende jobb, sier Anne Dahl Øiseth, med et godt skjult smil om munnen. Men hun utdyper gjerne: 
- Det var tidligere daglig leder Bjarne Haugland som mente jeg kunne være den rette kandidaten til denne jobben. Da Grohe ønsket å omorganisere i Norden ble dette et lett valg for meg. Jeg kjenner VVP så godt at jeg vet det blir en spennende og utfordrende jobb for meg i denne foreningen. Jeg skal i hovedsak jobbe ut mot våre medlemmer for å kartlegge medlemmenes ønsker og visjoner for veien videre. Medlemsrekruttering blir også et felt jeg ønsker å jobbe mye med. I dag har vi 54 medlemmer, men det er svært mange i vår bransje som ikke er medlemmer hos oss. Jeg ønsker å fortelle dem hva de går glipp av, sier hun.

Mange oppgaver

Som ansatt fra 1. mai må Anne Dahl Øiseth overlate styreledelsen til andre, og arbeide med å gjennomføre de oppgavene styret ønsker å prioritere. Ulike grupper i foreningen er allerede i gang med spennende framtidsrettede prosjekter.  Foreningen har også nedsatt en egen gruppe som skal forberede VVS-dagene 16.-18. oktober, der VVP vil arrangere flere seminarer. Det er blant annet innledet et samarbeid med Rørentreprenørene Norge for å engasjere og informere alle skoleklasser som kommer på denne messa. Dette blir en viktig rekrutteringskampanje for å få flere unge inn i VA- og VVS-bransjen. Et eget toppleder-seminar er også på trappene i september. 

Øiseth mener hun nå kjenner VVP både fra utsiden og innsiden. Det er nyttig med tanke på medlemsverving. 

- For meg som leder i Grohe har det vært svært viktig og nyttig å tilegne meg den informasjonen og kompetansen jeg har fått nettopp gjennom VVP. Det er et viktig budskap jeg ønsker å formidle videre til nye medlemmer, avslutter hun.

Under: Noen stemningsbilder fra VA Messene 2024 på Lillestrøm. Foto: Odd Borgestrand

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår