VVS Eksperten blir en del av Kjedehuset AS

 
VVS Eksperten blir en del av Kjedehuset ASBildet: Daglig leder Kai Johnsen i Kjedehuset AS
Med Kjedehuset AS som morselskap for kjedene VVS Eksperten, Rørlegger på hjul, VA Eksperten og Anleggsgartner på hjul, sikter daglig leder Kai Johnsen seg inn på å nå 1000 medlemmer for konsernet i løpet av 2024.

– Vi teller 690 medlemmer ved årsskiftet, og er i en veldig god driv. Derfor tør vi å sette oss såpass hårete mål, sier Johnsen. 

Kai Johnsen ble ansatt 1. april 2019 som daglig leder for VVS Eksperten, med mål om å videreutvikle og drifte kjedekonseptet for å gi medlemmene en lønnsom og enkel hverdag. Siden har det bare gått én vei. Sammen med engasjerte og flinke kolleger på kjedekontoret og et offensivt styre, har de formet et svært attraktivt konsept som stadig flere vil bli en del av. 

Som en naturlig del av utviklingen og veksten, har parallellkjedene Rørlegger på hjul, VA Eksperten og sist Anleggsgartner på hjul sett dagens lys. Nå er de samlet under paraplyen Kjedehuset AS. 

1,7 milliarder i vareinnkjøp 

- I tillegg til medlemsveksten, var også omsetningsveksten i 2023 svært positiv – selv i tider hvor bransjen generelt sliter. Vi hadde et samlet innkjøpsvolum på 1,7 milliarder kroner, som er en øking med 7,3 prosent fra året før. Økt omsetning følger naturlig med at vi får flere medlemmer, men også fordi det i sum skapes lokal vekst blant medlemmene, forteller Johnsen. 

Også inngangen av 2024 har vært svært positiv, som har styrket ham i troen på å kunne nå milepælen på 1000 medlemmer.  

- Mye handler om synlighet, som vi har lyktes svært godt med gjennom vår satsing på norsk langrenn med VVS Eksperten. I fjor høst inngikk som kjent Rørlegger på hjul en treårig sponsoravtale med Norges Ishockeyforbund, som skal bygge merkevarene og løfte oss ytterligere opp i folks bevissthet. Dette er langsiktige og strategiske initiativ fra oss. 

Neste år arrangeres VM på ski i Trondheim, og Johnsen kan love at de skal markere den begivenheten på best mulig måte; både i forhold til profilering og arrangementer med samarbeidspartnere og medlemsbedrifter. 

- Vi føler at vi tar et samfunnsansvar når vi støtter idretten, en ting er toppidretten, men dette får ringvirkninger og faller også tilbake til breddeidretten som er viktig for alle unge som ønsker å drive med idrett, og noe meningsfylt i hverdagen. Det har en stor gevinst for samfunnet. 

- Sammen er vi sterke

Johnsen er selvsagt fornøyd med utviklingen, men understreker samtidig at det er ingen ting som kommer av seg selv. Det er fortsatt hardt arbeid og strategiske valg som reder grunnen for framgangene. 

- Ja, jeg er veldig ydmyk og takknemlig overfor alle våre medlemmer som vil være med og utvikle oss som kjede. Det er alt vi står for sammen som gjør oss sterke. Og det er sammen vi skal nå de målene vi har satt oss, påpeker han. 

Mye som skjer 

I disse dager gjennomfører medlemsansvarlig i VVS Eksperten Geir Rune Bøkeid og Kai Johnsen distriktsmøter, de reiser Norge på kryss og tvers, og det samme gjør kjedeansvarlig for Rørlegger på hjul, Benny Kopperud. 
- Distriktsmøtene er vår viktigste jobb, det er da vi kommer ut til medlemmene våre, for snakket med de, samt høre hva de er opptatt av i den daglige driften, hva de trenger av påfyll på kursing og kompetanseheving og ikke minst at vi får tilbakemeldinger på den jobben kjedekontoret gjør, sier Johnsen.

I år arrangeres også Kompetanseuka for VVS Ekspertens medlemmer i slutten av april.

VVS-dagene 2024

Under VVS-dagene i oktober vil kjedene følge samme modell som under VVS-dagene i 2022, hvor man markedsfører Rørlegger på hjul, og VVS Eksperten på samme stand.
- Vi må utnytte de synergiene våre konsepter gir oss, og det er helt naturlig at vi stiller ut sammen. Her skal våre medlemmer bli invitert på vafler og kaffe, en god prat, og vi seier heller ikke nei til rørleggere og rørleggerbedrifter som ikke er medlemmer, men som har lyst til å ta en prat med oss under messedagene. 

Samler 150 lærlinger

I 2022 samlet VVS Eksperten rundt 110 lærlinger under VVS-dagene. I år blir det minst 150 lærlinger som vil komme under messen.

- Vi er utrolig stolte over at vi har klart å samle enda flere lærlinger i 2024, sier Johnsen.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår