Assemblin og Caverion inngår strategisk samarbeid

 
Assemblin og Caverion inngår strategisk samarbeidBildet: Fra venstre: Jacob Götzsche, Hans Petter Hjellestad, Mats Johansson
Triton kunngjør i dag sin intensjon om å slå sammen porteføljeselskapene Assemblin og Caverion til det nyopprettede Assemblin Caverion Group.

Det sammenslåtte selskapet kombinerer de to virksomhetenes styrker og egenskaper. Det vil tilby et bredere spekter av tjenester og bærekraftige tekniske løsninger, og kundebasen vil bli utvidet.

Når transaksjonen er gjennomført vil Assemblin Caverion Group operere i ti land, ha en årlig omsetning på ca. EUR 3,8 milliarder / SEK 43,5 milliarder, og ha om lag 21.900 ansatte. 

Viderefører Assemblin- og Caverion-navnene

Ledergruppen for det nye konsernet vil bestå av ledere fra både Assemblin og Caverion. Assemblins konsernsjef, Mats Johansson, blir konsernsjef i Assemblin Caverion Group. Caverions konsernsjef, Jacob Götzsche, blir arbeidende styreleder. Assemblin- og Caverion-navnene blir videreført i sine respektive markeder.

Torkil Skancke Hansen, administrerende direktør i Assemblin AS, er tildelt rollen som leder for Assemblin Caverion Norge. Han fortsetter som operativ sjef for Assemblin AS og vil også tre inn som styreleder i Caverion Norge AS. Knut Gaaserud fortsetter i stillingen som administrerende direktør i Caverion Norge.

Styrker begge organisasjonene

– Beslutningen fra Triton kom for kort tid siden. Det er derfor mange detaljer og forhold som fortsatt må avklares. Vi skal nå sikre at den videre prosessen skjer smart, kontrollert og med riktig fokus. Målet er å styrke både Assemblin og Caverion gjennom å hente ut det beste fra begge organisasjonene, sier Torkil Skancke Hansen.

Gjøre hverandre gode

Norden er den eneste regionen hvor begge selskaper er representert side om side. De to lederne er opptatt av mulighetene det gir i markedet.
– I Caverion har vi vært gjennom 150 år med utvikling og endringer. Nå gjør vi oss nå klare til en ny og spennende fase. Assemblin har en tung posisjon innenfor spesielt rørfaget i Østlandsområdet. Caverion har hatt fokus på teknisk flerfaglighet, landsdekkende prosjekt- og serviceavdelinger og nasjonale avtaler, med hovedtyngden av omsetning innen elektro, sier Knut Gaaserud. 

– Summen av tilstedeværelse, geografi og faglig tyngde gir oss mulighet til å gjøre hverandre gode gjennom å rendyrke spisskompetanse og egenartene våre, og jeg ser mange muligheter for å betjene begge selskapenes kunder på en enda bedre måte fremover. Etter de første, innledende møtene har vi også sett at vi har mye felles når det gjelder kultur, noe som vil være avgjørende for å få ut synergier gjennom å bygge en ny, stor og trygg aktør, sier Gaaserud.

Butikk som vanlig

– Denne sammenslåingen er en stor hendelse, ikke bare for Assemblin og Caverion, men også for vår eier Triton, som har satt i gang et av sine aller største prosjekter noen gang. Det gjør at de følger oss nøye og kommer til å vie oss stor oppmerksomhet underveis, sier Torkil Skancke Hansen. 

– Samtidig må vi ikke glemme at ro og kontroll er viktige egenskaper for å levere et godt resultat. Organisasjonene våre vil trenge tid til å bli kjent med hverandres styrker og svakheter, muligheter og utfordringer. I dette ligger en gjensidig forståelse for at de operative enhetene i begge selskapene skal drive «business as usual» og få mest mulig ro til å utføre jobbene sine. Vi vil etter hvert se på muligheter for samhandling og samarbeid der dette er mulig, men i en tidlig fase vil dette være veldig begrenset og styrt, sier Torkil Skancke Hansen. 

Bildet: Knut Gaaserud (t.v.) og Torkil Skancke Hansen

Forventer organisk vekst

Assemblin Caverion Group er godt posisjonert for trender i markedene, og inn mot Europas aldrende bygningsinfrastruktur. Det nye konsernet vil bli en ledende aktør i Sverige, Finland og Norge. Caverion har fra før også tilstedeværelse andre steder i Nord-Europa. Det innebærer at Assemblin Caverion Group vil ha gode muligheter for organisk vekst og fortsatt strategisk M&A i flere markeder.

– Vi er virkelig glade for å forene disse virksomhetene som utfyller hverandre så godt i et nytt konsern. Vi bygger videre på de velkjente prinsippene som har styrt investeringene våre i tjenestesektoren fram til nå. Sammenslåingen er et logisk skritt, ettersom Assemblin og Caverion bygger på samme kulturer og verdier. De tilbyr komplementære tjenester og muligheter, og de har en felles visjon. Vi skal utnytte vår operasjonelle kompetanse og sektorkunnskap og styre begge selskapene mot å bli en sterkere og mer fremtidsrettet virksomhet, sier Hans Petter Hjellestad, Investment Advisory Professional i Triton og styremedlem i Caverion.

Konsernledelsen i Assemblin Caverion Group vil ha følgende sammensetning:

Jacob Götzsche, Executive Chairman
Mats Johansson, Group President and CEO
Philip Carlsson, CFO
Elina Kaura, Legal & Compliance, Group General Counsel, EVP
Åsvor Brynnel, Sustainability, HR and Communications, EVP
Jaakko Wacklin, Operational and Commercial Performance, EVP
Håkan Ekvall, CEO Ventilation Sweden, EVP
Andreas Aristiadis, CEO Heating & Sanitation Sweden, EVP​
Fredrik Allthin, CEO Electrical Sweden, EVP​
Uno Lundberg​, CEO Caverion Sweden, EVP
Torkil Skancke Hansen, CEO Norway, EVP
Tero Kosunen, CEO Fidelix and solutions, EVP
Ville Tamminen, CEO Finland, EVP
Carsten Sørensen, CEO Denmark, EVP
Manfred Simmet, CEO Germany and Austria, EV
P
Den nye gruppen vil få hovedkvarter i Sverige.  

Alle juridiske formaliteter er ivaretatt og vil bli fullført i løpet av april.

Om Assemblin

Assemblin er en komplett installasjons- og servicepartner med virksomhet i Norge, Sverige og Finland. Vi utformer, installerer og vedlikeholder tekniske systemer for luft, vann og energi. Assemblins visjon er å skape smarte og bærekraftige installasjoner, som får bygninger til å fungere og mennesker til å ha det bra. Assemblin har en omsetning på cirka 14,8 milliarder SEK og drøyt 7.000 ansatte på rundt 100 steder i Norden.
 

Om Caverion

Caverion er ekspert på smarte og bærekraftige løsninger for bygningsmiljøer, infrastruktur, industrianlegg og prosesser: fra installasjon og vedlikehold av basis- og smartteknologier, til administrerte tjenester samt rådgivnings- og ingeniørtjenester og digitale løsninger. Caverion har rundt 15.000 fagfolk i 10 land i Nord- og Sentral-Europa. Omsetningen i 2023 var på rundt 2,5 milliarder euro.

Om Triton

Triton ble grunnlagt i 1997 og er en ledende europeisk spesialistinvestor i mellomstore selskaper og eies av sine partnere. Triton fokuserer på virksomheter som leverer kritiske varer og tjenester innen forretningstjenester, industriell teknologi, helsevesen og forbrukersektorer. Triton har 11 kontorer med over 200 fagfolk og investerer gjennom tre komplementære All Weather-strategier: Mid-Market Private Equity, Small Mid-Cap Private Equity og Opportunistic Credit. For å lære mer om Triton, besøk: www.triton-partners.com.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår