Haaland går i bresjen for bærekraft i VVS-bransjen  

 
Haaland går i bresjen for bærekraft i VVS-bransjen   Bildet: Overskuddsenergien som Haaland-byggets solceller genererer selges videre til lokal kraftindustri
Fra Plussbygget i Mo opererer den tekniske totalleverandøren Haaland Mo. Her selges den overskuddsenergien byggets solceller genererer til lokal kraftindustri.

En sentral del av geskjeften er rørleggerdelen som består av 50 rørleggere totalt i konsernet. De har gjort bærekraftige løsninger til et konkurransefortrinn. 

– Bærekraftige løsninger er en integrert del av konsernets overordnede strategi. Det er helt avgjørende for oss at bærekraft ikke er noe vi sier, men noe vi gjør. Derfor har vi implementert det i alle deler av vår virksomhet og knyttet oss til flere av FNs bærekraftsmål, sier Therese Jürgensen, driftsdirektør i Haaland. 

Bildet:  Therese Jürgensen, driftsdirektør i Haaland. Foto: Haaland
 
Spennende region

Haaland har hatt høy fart i 2022 med mange spennende prosjekter. I Bodø sentrum har de bidratt sterkt på det splitter nye Smarthotel, som åpner i september. I tillegg er Haaland godt i gang med å levere alt av VVS-løsninger til batteriselskapet FREYRs pilotfabrikk på Mo – et selskap som trekkes frem som en foregangsbedrift innen bærekraft på nasjonale og internasjonale scener. 
– Fra et bærekraftsperspektiv er det jo ekstra gøy å være med på utbyggingen av piloten til landets nye industrieventyr i en region der det skjer ufattelig mye spennende. I Haaland skal vi være langt fremme når det gjelder nye løsninger. Vi skal være nysgjerrige og offensive av natur og bidra med gode, bærekraftige løsninger for alle våre kunder, sier Jürgensen. 
 
30.000 "sesongarbeidere"

Erlend Berg, leder av VVS Norge Prosjekt, er mektig imponert over bærekraftsarbeidet til medeierbedriften. 
 – Haaland er et kroneksempel på hvordan en bedrift kan jobbe med bærekraft i 2022. Jeg har selv vært i Mo og besøkt praktbygget deres. Her fikk jeg se den avanserte solcelleteknologien, samt hilse på noen av de 20.000-30.000 "sesongarbeiderne" på taket, som produserer nydelig Haaland Honning. Gøy at de tenker bærekraft også helt ned i detaljene. Det har vært kjempegøy å følge utviklingen deres innen miljø og bærekraft, sier Berg. 

Berg mener det foreligger klare fordeler innen bærekraft ved å være med i en kjede.
 
– VVS Norge Prosjekt, sammen med VVS Norge, skal være en solid plattform for erfaringsutveksling når det gjelder bærekraft. Samtidig kan vi også bistå enkeltbedrifter når det kommer til ulike bærekraftsoppgaver, eksempelvis kravstiler overfor leverandører. Sammen med medeierne våre skal vi fortsette å sette bærekraft høyt på agendaen, avslutter Berg.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår