Tredje generasjon Skjervstad snart klar til å overta

 
Tredje generasjon Skjervstad snart klar til å overtaTAR ARVEN VIDERE: Niclas (t.h.), Richard og Alexander Skjervstad har alle flere år bak seg i familiebedriften Brødrene Skjervstad AS. Snart er de klare for å overta styringen av bedriften etter Otto (t.v.) Geir og Rune. Foran butikksjef Watcharee Chinngooluam.
Familiebedriften Brødrene Skjervstad har drevet i imponerende 67 år. Andre og tredje generasjon Skjervstad er skjønt enige om at nøktern og god drift, kombinert med litt hell, er stikkordene for ei sunn drift.

En flunkende ny utstilling, med fokus på vaskerom, er nå på plass i Havnegata i Mosjøen.

– Det var ikke gitt at det var rørlegger jeg skulle bli, selv om det var familiebedriften. Men jeg fant ut at det kunne være artig å prøve seg, og når jeg likte det såpass godt, bestemte jeg meg for å gå for det, sier Alexander Skjervstad, tredje generasjon rørlegger hos Brødrene Skjervstad AS.

Mesterutdanning

Broren Richard var mer bestemt på å tre inn i familiebedriften fra tidlig av.

– Det ble gymnaset før jeg bestemte meg for å ta fagutdanningen ved MRK-senteret, sier Richard som etterhvert fikk følge av søskenbarnet Niclas.

– Jeg visste ikke helt hva jeg skulle jobbe med. Men etter en periode på Alcoa bestemte jeg meg for å prøve meg som rørlegger. Jeg husker jeg dro hjem til Geir ei jul for å høre om det var muligheter for å få en jobb. I jula er stemningen god og det er vanskeligere å si nei, spøker han.

Går alt etter planen vil Alexander og Richard, motta sine mesterbrev innen rørfaget om rundt et og et halvt år. Og da skal også Alexander avløse sin far Geir, som daglig leder hos Brødrene Skjervstad. Richard og Niclas blir med på laget.

– Vi vil ha alt av papirer klart før vi tar over. Det har alltid vært viktig for oss, sier Alexander.

– Det var litt tilfeldig at det ble jeg som overtok som daglig leder her i 1980, sier Geir som måtte hoppe i det da faren Kristoffer ble syk etter å ha drevet bedriften i 25 år.

– Jeg ble kastet litt inn i det med minimalt med erfaring. Men vi har vært heldige og fått oppdrag jevnt og trutt. Og jeg trives med å gå på jobb hver dag. Jeg skal nok klare å holde ut til neste generasjon er klare til å overta, sier Geir som fyller 69 år på nyåret.

Bedre utstyr og rutiner

De to andre brødrene Skjervstad, Otto og Rune, har allerede pensjonert seg men brenner fremdeles for bedriften de har vært med å drive i flere tiår.

– Jeg husker ikke nøyaktig året jeg begynte men det var på 60-tallet. Jeg var vel rundt 15-16 år,. For 10-12 år siden bestemte jeg meg for å gi meg. Men jeg må hit å drikke kaffe hver fredag, sier Otto som fikk brødrene Geir og Rune med på laget i bedriften i henholdsvis 1977 og 1982.

– Etter over 40 år i yrket sa knærne stopp i 2021. Å være rørlegger kjennes på kroppen. Før gikk vi bare på gulvåsene for å gjøre jobben i nybygg. Det er godt å se at både utstyret og rutinene er bedre nå i dag, sier Rune.

Totalpakke på bad og vaskerom

Med såpass  tett samarbeid mellom brødrene gjennom mange tiår, skulle man kanskje tro at det har vært uenigheter og gnisninger opp gjennom.

– Nei, det har egentlig ikke vært det. Vi har alltid vært enige om deling av funksjonene og retningen for bedriften. Vi har aldri hatt ambisjoner om å bli så veldig store. Vi er totalt ni ansatte nå, og det er nok. Jeg tenker at vi nå skal satse enda mer på å utvikle butikken og tilbudet til privatkundene, sier Geir som stolt viser fram den nye butikkavdelingen med vaskeromsmøbler og badekar.

Og butikken er det interiørdesigner Watcharee Chinngooluam som har hovedansvaret for.

– Hun har gjort en fantastisk jobb med butikken, og det er ikke bare vi som jobber her som er fornøyd med det. Vi merker det godt hos kundene våre også, sier Geir som også har merket at vefsningene har hatt mye fokus på fornying av hjemmene sine de siste årene.

– Et av de produktene som virkelig har tatt av er totalpakken vi tilbyr på bad. Sammen med Elektriker`n, Mosjøen Malerservice og Entreprenørteam gir vi en totalpris på et nytt, komplett bad og vaskerom som vi også tegner. Det er ryddig og greit for kunden og for oss blir det veldig mye enklere å planlegge jobbene. I løpet av fire til seks uker har kunden et nytt bad klart til bruk. Så gir vi selvsagt kunden tips og råd under hele prosessen, sier Watcharee.

 Bildet: Watcharee Chinngooluam og Geir Skjervstad foran den nye avdelingen med vaskeromsmøbler i butikken i Havnegata.

KILDE: Bademiljø / Brødrene Skjervstad AS

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår