Søker totalentreprenør til skoleprosjekt

 
Søker totalentreprenør til skoleprosjektBildet: Nybygget er bygningene i rødt som er plassert øverst og midt i skissen. I dag er det uteboder og en bane på dette området. Illustrasjon: Dark arkitekter
AKTUELLE PROSJEKTER: Sola kommune inviterer til anbudskonkurranse om totalentreprise på nybygg og ombygging av Storevarden skole. Antatt verdi på prosjektet er cirka 50 millioner kroner.

Av Bjørn Laberg

Storevarden skole er en barneskole som ligger i Tananger, Sola kommune. Skolen har i dag cirka 365 elever fra 1.-7. trinn. Skolen ble bygd i 1982. Skolen har hatt flere ombygginger og for 10 år siden ble skolen bygd ut mot sør-øst. Etter utbyggingen vil elevantallet være på cirka 385 elever. Lekearealer og uteoppholdsarealer skal også oppgraderes.

Omsøkt tiltak medfører økt BYA på ca. 780 kvm. Den innvendige ombyggingen av eksisterende areal berører totalt cirka 230 kvm BRA. Nye planlagte bygg vil være ca. 745 kvm BRA.

Litt fra VVS-delen av den tekniske beskrivelsen:

• Utstyr som leveres med egen intern automatikk, skal ha et kommunikasjons grensesnitt som samsvarer med SD-anlegget. SD anlegget skal programmeres til å ivareta både frikjøling fra luft (nattdrift) og frikjøling fra energibrønner.

• Det skal leveres vegghengte toaletter med skjult sisterne, for alle unntatt HC toaletter. Forbruksvannet skal forvarmes av varmepumpen og ettervarmes med el.kolbe. Blandetemperaturen skal kunne stilles til ønsket temperatur sentralt via SD-anlegg.

• Det benyttes varmtvannsirkulasjonsledning for disponibelt varmtvann rundt i bygget. Sirkulasjonen skal drives av en frekvensregulert sirkulasjonspumpe for å redusere energiforbruket. Sirkulasjonspumpen skal kunne stanses utenom brukstiden.

• Varmesentralen plasseres i teknisk rom og bygges opp med en vann/vann varmepumpe med elektrisitet som spisslast og backup. Varmepumpen skal være av type med inverterstyrt kompressor. Varmen hentes fra energibrønner. 

• Varmepumpeanlegget skal gi varme til ventilasjonsbatteri, romoppvarming, forvarming av tappevannet, samt frikjøling til kjølebatteri/kombibatteri. Systemet dimensjonere til å kunne dekke minst 85 % av varmebehovet til romoppvarming og ventilasjonsvarme, og det skal ha en produksjonsvirkningsgrad på minimum 2,5.

• Det skal leveres et system med en luftmengde på ca 12.000 m3/h. Aggregat plasseres i tekniskrom. For å minimere kortslutning av inntak og avkastluft skal det benyttes nedsenket jethette og inntaksrist i yttervegg. Inntaksrist som type Wide ME-B med vertikale lameller som feller ut vann.

• Grunnet variabel bruk og belastning skal ventilasjonsanlegget bygges som et VAV anlegg. Anlegget skal reguleres etter spjeldposisjonene slik at minst ett spjeld er i maksimal åpen posisjon. Luftmengden skal behovstyres i alle rom med variabel bruk. I rom med konstant luftmengde benyttes CAV spjeld for å opprettholde konstant mengde. Spjeld som ikke fungerer, skal gi signal til SD-anlegg.

Tiltakshaver: Sola kommune

Prosjektleder: Novaform Sandnes AS

Tilbudsfrist: 5. september

Verdi totalentreprise: cirka 50 millioner kroner

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår