Inneklima som abonnement?

 
Inneklima som abonnement?Bildet: Fagdirektør Mads Mysen i GK. Foto: GK Gruppen
GK og Smedvig Eiendom utvikler en leveranseavtale for inneklima, hvor dette fungerer som en abonnementstjeneste.

Samarbeidsavtalen gjelder Spinn-prosjektet på Site 4016 i Stavanger, et regionalt kunnskaps- og utviklingssentrum for bygg, anlegg og eiendomsnæringen. Spinn-prosjektet bygges etter FutureBuilts kriterier for sirkulære bygg. Spinn skal bli det første sirkulære bygget i regionen og skal blant annet teste ut gjenbruk av materialer samt nye sirkulære forretningsmodeller. Site 4016 består i dag av 14 bygg og er hjemmet til rundt 80 leietaker innen BAE-næringen. Eier er Smedvig Eiendom.

- En living lab

- Avtalen innebærer at GK sammen med Smedvig Eiendom skal utvikle en leveranseavtale for inneklima som en abonnementstjeneste sier fagdirektør Mads Mysen i GK. 

Site 4016 består av eldre, eksisterende bygningsmasse som skal oppgraderes i tillegg til nybygg. I klyngen skal samarbeid og deling gi kunnskapsutvikling, økt digitalisering og innovasjon – og økt bærekraft.

- Et viktig element i Smedvig og Site 4016s strategier for bærekraft er å bygge en sirkulær fremtid. Vi ønsker også at Site 4016 kan være en living lab der aktørene i BAE- næringen kan teste ut nye løsninger. Smedvig ønsker å bidra til innovasjon og sette standarden i bransjen. Vi er samtidig veldig opptatt av å få tilfredse leietakere hvor de ansatte får optimale arbeidsforhold og kan yte best mulig når de er på jobb. Det var derfor naturlig for oss å teste ut denne nye forretningsmodellen sammen med GK på Spinn-prosjektet sier CTIO i Smedvig, Rune Augenstein.

Illustrasjon: Smedvig Eiendom

- Kvalitet vil gi mindre bruk og kast 

- GK tilbyr i dag både installasjon, service og vedlikehold av ventilasjonsanlegg, men mange kunder er ikke opptatt av selve installasjonen - de er opptatt å få ut effektene av god luftkvalitet og riktig temperatur. Disse kundene kan snart kjøpe “Inneklima som en tjeneste” som en samlet pakke, sier fagdirektør Mads Mysen i GK.

- Når næringsbygg skifter leietakere, endres ofte store deler av bygget og det tekniske anlegget for å ivareta behovene til de nye leietakerne. Gjennom å ta høyde for fremtidig endringer og vedlikeholdsbehov når de tekniske anleggene bygges, kan vi redusere livsløpskostnadene og øke bærekraften. Kvalitet vil gi mindre bruk og kast gjennom byggets levetid og samtidig sikre brukerne av bygget et optimalt inneklima, sier Mysen

Personlig klimatisering

-  Tjenesten tar høyde for at brukerne selv kan bestemme temperaturen i rommene de oppholder seg i - vi kaller det personlig klimatisering. Forskning har for eksempel vist at kvinner er mer produktive når temperaturen er ca. 25 grader, mens menns mentale prestasjoner er best når temperaturen er rundt 21 grader. Brukere har ulike behov, og gjennom å treffe bedre på temperatur vil vi få økt trivsel og produktivitet hos de som arbeider i lokalene, forteller Mysen.

Avtalen innebærer at GK tar ansvar for drift og oppetid til klimainstallasjonene gjennom hele avtaleperioden, samt at GK garanterer et inneklima etter avtalte målsetninger med Smedvig og samtidig sikrer mest mulig effektiv energibruk.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår