Nordic Climate Group lanseres i Nederland

 
Nordic Climate Group lanseres i NederlandBildet: Compair og T&S bidrar til sammen med over 60 ansatte og en omsetning på ca. 23 millioner euro.
Nordic Climate Group etablerer seg i Nederland ved oppkjøp av Compair Airconditioning B.V., Capelle aan den Ijssel og T&S Klimaattechniek B.V., Woerden.

Disse oppkjøpene er de første i det femte markedet Nordic Climate Group opererer i. Med de nederlandske oppkjøpene blir Nordic Climate Group en betydelig aktør i Nord-Europa, og har til hensikt å styrke posisjonen sin ytterligere ved å inkorporere flere selskaper. 

Omsetter for 400 millioner euro

Siden starten i 2021 har gruppen vokst til å bli den ledende aktøren innen kjøleinstallasjoner med fokus på energieffektivitet og bærekraft i Sverige, Norge, Finland og Danmark. 

Compair og T&S bidrar til sammen med over 60 ansatte og en omsetning på ca. 23 millioner euro. Som et resultat har Nordic Climate Group over 1600 ansatte fordelt på ca. 80 lokale virksomheter, og genererer over 400 millioner euro i omsetning.

LES OGSÅ: Frigotech innlemmes i Nordic Climate Group

- Inngangen til Nederland betyr ikke bare et nytt land, men også et betydelig første skritt inn på det europeiske kontinentet. Oppkjøpene gjenspeiler ambisjonene våre om å bygge Nordic Climate Group sammen med lokale markedsledere drevet av entreprenørånd og fokus på bærekraft. Både Compair Airconditioning og T&S Klimattechniek var selskaper vi tidlig identifiserte som viktige oppkjøp for etablering i Nederland, sier Fredrik Gren, administrerende direktør i Nordic Climate Group.

- En utmerket plattform

Joseph Kuling er styreleder i Nordic Climate Group Netherlands B.V. og har lang erfaring fra det nederlandske markedet.

- Når Nordic Climate Group presenterte sine tanker og strategi for å ekspandere utenfor Norden, var det veldig interessant. Gruppens vekst med etableringer i Norden er imponerende, og det er inspirerende å delta i utviklingen som styreleder i gruppens nederlandske virksomhet. Compair og T&S er fra starten en utmerket plattform for å fortsette nasjonal vekst. Et tegn på tillit til konseptet er at gründerne som skapte selskapene fortsetter i sine eksisterende roller, akkurat som de andre oppkjøpte selskapene i gruppen, sier Joseph Kuling.

I 25 år har Compair Air Conditioning utviklet seg innen klimakontroll og varmepumper med et sterkt kundefokus.

Stabil vekst

- Vi hadde en spesiell forbindelse med Nordic Climate Group helt fra første samtale. Deres profesjonalitet var umiddelbart avgjørende for oss. Å være en del av en profesjonell organisasjon gir både selskapet og de ansatte helt andre muligheter for fremtiden enn det vi hadde på egen hånd, sier John van Kralingen, administrerende direktør i Compair.

T&S Klimaattechniek ble etablert i 1999 og har opplevd stabil vekst, med kunder primært innenfor datasentre.

- For å fortsette vår tekniske utvikling måtte vi gjøre noen endringer. Gjennom å bli med i Nordic Climate Group styrkes kunnskapene våre gjennom kunnskapsoverføring, profesjonalitet og innovativ tenkning. Vi har funnet den perfekte partneren, sier Allard Prins og Henri van Steenbergen, begge gründere av selskapet.

Om Nordic Climate Group:

Nordic Climate Group er en ledende aktør innen kjøling, oppvarming og energieffektive installasjoner. Nordic Climate Group har som fokus å hjelpe kundene med å minimere klimaavtrykket og maksimere energieffektiviteten. Planen er å fortsette å bygge et ledende konsern i Nord-Europa med sterk vekst både organisk og gjennom ytterligere oppkjøp.

Modellen er basert på gründerstyrke, desentraliserte forretningsenheter som samarbeider innenfor forretninger, innkjøp, opplæring av personell og deling av teknisk ekspertise. Gruppen ble dannet i 2021 og består av over 80 lokale virksomheter med mer enn 1600 ansatte. Nordic Climate Group eies av en bred gruppe gründere og ansatte sammen med Altor Fund V.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår