Heidenreich øker ikke prisene

 
Heidenreich øker ikke priseneBildet: administrerende direktør i Heidenreich, Bjørn Moen.
VVS-grossisten Heidenreich øker ikke sine priser pr. 01.05. 2020 med bakgrunn i valutasvingninger og force majeure.

- Vi mottar i disse dager varsler fra mange av våre leverandører om prisøkninger, med begrunnelse i valutasvingninger og force majeure. Heidenreich øker ikke sine priser pr. 01.05. 2020 med bakgrunn i disse prisvarslene, sier administrerende direktør i Heidenreich, Bjørn Moen, i en pressemelding.
  
- Det er spesielle tider og regjeringen har innført strenge tiltak, som igjen påvirker både vår drift i dag og i fremtiden. I Heidenreich har vi fortløpende iverksatt mange grep for å tilpasse oss endringene vi opplever i hverdagen. Vi har fortsatt normal drift og gjør vårt ytterste for å innfri våre forpliktelser i inngåtte avtaler og opprettholde servicegraden ovenfor kundene. Mange av våre leverandører sender oss i disse dager ekstraordinære prisvarsler. Disse varslene fra våre leverandører begrunnes med at det foreligger en force majeure situasjon, som igjen innebærer at de påberoper seg retten til prisøkning. Vi i Heidenreich forholder oss til inngåtte avtaler med leverandører og kunder, understreker Moen.

Han mener alle nå må stå sammen og ta et viktig samfunnsansvar.

- Vår definisjon av samfunnsansvaret er å holde produksjonen i bransjen i gang gjennom hele verdikjeden, også for våre kunder. Å opprettholde prisene vil bidra til dette, og vi vil jobbe målrettet sammen med våre leverandører for å finne løsninger, for å unngå prisøkninger utover hva som er inngått i samarbeidsavtalene, sier han. 

Moen lister opp følgende grunner til ikke å øke prisene:

1. - Vi mener at vi sammen må ta et samfunnsansvar, og det er å holde prisene nede. En generell prisøkning vil ikke bidra til vekst i markedet nå.

2. - Vi ser at råvaremarkedet faller betydelig i pris, som vi mener bør kompensere mot valutatillegget.

3. - En generell prisøkning nå vil ikke bidra til å få i gang igjen markedet og heller ikke initiere vekst. Dette gjelder både for kundenes del og leverandørenes del, men ikke minst også for å trygge alle våre arbeidsplasser.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår