Aquarea luft-til-vann står til A

 
Aquarea luft-til-vann står til AIllustrasjonsbilde
De nye kravene fra EU krever at alle private og kommersielle oppvarmingsprodukter må energimerkes. I tillegg blir det krav om energimerking av komplette installasjoner bestående av flere ulike enheter.

Denne merkingen skal være en hjelp til å gjøre de riktige valgene ved valg av oppvarmingsløsninger. Energimerket skal være godt synlig på all emballasje, og vil gi en pekepinn på hvor effektivt hver enkelt produkt er.

Varmepumper vil være klassifisert i ni ulike kategorier, fra G til høyeste kategori A++. Høytemperaturvarmepumper (55° turtemperatur) må markeres med A, A+ eller A++. Lavtemperaturvarmepumper (35° turtemperatur) kan ikke markeres med mindre enn A+ eller A++.

– Hele Panasonics luft-vannsortiment oppnår A++ ved en turtemperatur på 55° C. Dette er den høyeste merkingen som kan oppnås, og forteller oss at våre løsninger er så energieffektive som mulig, sier Thor Harald Normann-Hellum, Norgessjef for Panasonic Heating & Cooling i en pressemelding.

ErP-direktivet krever ikke bare at produsenter merker produktene individuelt, men også at installatører av slike systemer kan fremvise et dataark med detaljer, samt energimerking. Hvis en installatør monterer et system satt sammen av flere produkter som for eksempel tank, varmepumpe og et administrasjonssystem, må dette systemet som en helhet merkes. Denne merkingen vil baseres på den totale energieffektiviteten til systemet.

For å gjøre det enklere for installatører å kalkulere energieffektiviteten og møte kravene i ErP-direktivet, har Panasonic utviklet et nytt nettbasert verktøy som automatisk gir svar på hvilken merking systemet har. Installatøren fører inn hvilke Panasonic-produkter som er brukt, og kan eventuelt legge inn detaljene for enhetene som er levert av andre forhandlere. Verktøyet gir da svar på hvilken energimerking systemet får, og gir mulighet til å skrive ut merkelapp og dataark.

Merkingen starter offisielt 26. september, men det vil være en overgangsperiode på seks måneder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår