Gustavsberg først ut med kjøkkenkran i energiklasse A

 
Gustavsberg først ut med kjøkkenkran i energiklasse ABildet: Gustavsberg lanserer kjøkkenkraner med energiklasse A – de første på markedet
Gustavsberg lanserer et nytt sortiment av Nye Nautic kjøkkenkraner med energiklasse A (SS-82 0000:2020). Kranene er utviklet og produsert i Vårgårda i Västra Götalands län.

Siden standarden ble introdusert på det nordiske markedet i 2010, har det blitt ansett som mer eller mindre umulig å oppnå den høyeste energiklassen på en kjøkkenkran - både på grunn av tekniske begrensninger, men kanskje først og fremst fra et brukerperspektiv.

Disse utfordringene har Gustavsberg løst og lanserer nå 10 oppgraderte kraner. En utfordring har tidligere vært å få tilstrekkelig vannstrøm for at kranen effektivt skal kunne rengjøre for eksempel en stekepanne - noe som nå er løst med et helt nytt keramisk sett som gir stabil temperatur, tilpasset strømning og er svært energieffektivt.

- Denne banebrytende lanseringen er et bevis på vår forpliktelse til økt energieffektivitet og redusert miljøpåvirkning. Vi er overbevist om at disse kjøkkenkranene, sammen med vårt bredere utvalg av vann- og energieffektive løsninger, vil gi store positive effekter for eiendomsbesittere, brukere og samfunnet, sier Anna Marciniak, produktsjef for kraner hos Gustavsberg.

Kranene er utviklet og produsert i Vårgårda. Alle er typegodkjente og oppfyller kravene innenfor:

• EU-taksonomi
• Miljöbyggnad Silver
• LEED Platinum

De fleste modellene er også EPD-deklarerte og oppfyller kravene innenfor:

• Miljöbyggnad Gold
• Svanen eiendom
• REACH
• DGNB

Noen modeller er tilgjengelige i blyfritt materiale.

Nye Nautic er en komplett serie av kraner som er konstruert for dagens og morgendagens krav. Den unike Smart Inside-teknologien betyr at utskiftbare funksjoner kan oppgraderes, noe som muliggjør tilpasninger for ulike miljøkrav og sertifiseringer eller for nye regler i dag og i fremtiden. Dette betyr lengre levetid og enda bedre holdbarhet.

- Tidligere har vi servantkraner, dusjsett og takdusjsett i ulike varianter som har energiklasse A og som oppfyller kravene for for eksempel EU-taksonomien. Med disse produktene er det nå mulig å velge vann- og energieffektive kraner med høyeste energiklasse til både bad og kjøkken, sier Marciniak.

- Allerede på 80-tallet var vi først i verden med et patent på en vannbesparende kran, og tidlig på 90-tallet supplerte vi teknologien med et patent for energisparing. Vi hos Gustavsberg er stolte av å gjennom denne lanseringen kunne fortsette vår tradisjon med å være ledende innen disse viktige spørsmålene, sier Anna Marciniak avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår