VB Gruppen utvider med syv nye bedrifter

 
VB Gruppen utvider med syv nye bedrifterBildet: Konserndelen i VB Gruppen vokser og nå innlemmes syv nye bedrifter i konsernet. Økonomidirektør Christian Olberg sier det er veldrevne og solide selskaper som nå blir integrert.
Syv nye VB Partnerbedrifter med en samlet omsetning på over 175 MNOK og rundt 100 ansatte innlemmes i VB Gruppen.

I slutten av 2022 besluttet VBs eiere å etablere Norges første rørleggereide konsern. Et par måneder senere valgte i underkant av 50 av bedriftene å bli en integrert del av konsernet. VB bedriftene som ikke fusjonerte ble tilknyttet konsernet gjennom kjedekonseptet «VB Partner», og fikk samtidig muligheten til å bli integrert i konsernet på et senere tidspunkt.

– Det var, og er, viktig å finne løsninger som gir plass til alle; både de som ønsker å fusjonere og bli en integrert del av konsernet, og de som ønsker å være tilknyttet VB Gruppen som partnerbedrift. Timingen må også være riktig og vi ga derfor bedriftene som ikke følte seg klare til å bli integrert i fjor, muligheten til å ta en ny vurdering et år senere, forklarer Konsernsjef i VB Gruppen Anders Almestad.

Solide selskaper

Etter å ha levert et solid 2023 tilfører de syv nye bedriftene VB konsernet en omsetning på ytterligere 175 MNOK. Selskapenes meget gode driftsmarginer vitner dessuten om høy kvalitet i driften.

– Selskapene som nå blir en integrert del av konsernet er meget veldrevne og solide selskaper som har levert solide resultater over tid. I 2023 leverte de i gjennomsnitt en driftsmargin på over 14 prosent, som er godt over snittet i bransjen, forklarer Christian Olberg, Økonomidirektør i VB Gruppen.

I tillegg til de syv bedriftene som nå blir integrert, kom meldingen denne uken om at VB Gruppen kjøper Drammens eldste rørleggerbedrift, den snart 94 år gamle rørleggerbedriften Jensen Varme & Sanitær.

Styrker evnen til å vokse lokalt

VB Gruppen har en uttalt ambisjon om å vokse med utgangspunkt i lokale og regionale klynger. Gjennom solide posisjoner i egne lokale markeder styrker selskapene både leveranseevnen og tjenestetilbudet til VB Gruppen i viktige geografiske områder.

– To av selskapene holder til i Tromsøregionen og har meget gode forutsetninger for å videreutvikle samarbeidet og styrke leveranseevnen til det som er et meget viktig område i Nord- Norge, forklarer Olberg.

De andre selskapene vil være med å styrke posisjonen i allerede godt etablerte markeder.

– Et av områdene hvor vi har kommet langt, er Vestfold, og her styrker vi oss nå ytterligere med tre nye selskaper på vei inn i konsernet. De to siste selskapene vil gi oss enda bedre løfteevne i Østfold og Sør-Norge, avslutter Olberg.

Selskapene som blir en integrert del av VB Gruppen er Høytrykksvakta AS og Rørleggermester Jan-Yngve Mathisen AS i Tromsø. Vestfold Rørleggerforretning AS, Sandefjord Rørleggerservice AS og Skien Rørleggerforretning AS i Vestfold, og Rørlegger’n Mysen AS og Johannessen VVS AS som holder til i henholdsvis Mysen og Kristiansand.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår