Bærekraft i praksis

 
Bærekraft i praksisBildet: - Bærekraft i praksis betyr jo å ta gode velg med hensyn til økonomiske og menneskelige perspektiv., mener Frank Olsen, adm. direktør i Rørkjøp
KRONIKK: - Bærekraft i praksis er tydelige valg hvor du tar «det beste valget» for deg og dine etterkommere. Vanskelig er det selvsagt, men kom igjen folkens, dette får vi til sammen!

Av Frank Olsen, adm. direktør Rørkjøp AS

Bærekraft sett fra et kvalitetsperspektiv handler om å sikre at ressursene vi bruker og produktene vi produserer oppfyller visse kvalitetskriterier som gjør dem varige og gunstige både for samfunnet og miljøet på lang sikt.

I sum handler bærekraft i et kvalitetsperspektiv om å skape produkter og tjenester som ikke bare møter dagens behov, men også tar hensyn til fremtidige generasjoners behov ved å være ressurseffektive, holdbare og etisk produserte.

Foto: Rørkjøp

Grønnvasking

Svært mange bruker ordet bærekraft, ubevisst eller ei, som «grønnvasking» dvs gir inntrykk av å være mer miljøvennlige enn produktene eller bedriften egentlig er. Det å overdrive miljøvennlige egenskaper uten faktisk å gjøre noen substansielle endringer er selvsagt uheldig, men bærekraft er for mange bedrifter nok vanskeligere enn man skulle tro.

For Rørkjøps del har vi som kjede valgt å fokusere på fire av svært mange gode bærekraftmål, hvor vi tror at vi kan være med å bidra til å skape produkter og tjenester som ikke bare møter dagens behov, men som også tar hensyn til fremtidige generasjoners behov ved å være ressurseffektive, holdbare og etisk produserte. 

De bærekraftmål Rørkjøp har valgt å sette økt fokus på er:

1. nr.  5: Likestilling mellom kjønnene

2. nr.  6: Rent vann og gode sanitærforhold

3. nr.  8: Anstendig arbeid og økonomisk vekst

4. nr.12: Ansvarlig forbruk og produksjon

Kvalitet foran «godt nok»

Vi som jobber i Norsk VVS/VA-bransje har et stort ansvar, som jeg vet at svært mange er bevisste på og det handler for det meste om å velge kvalitet foran «godt nok» (mindre god kvalitet). 

 Vår bransje har ansvaret for at det norske folk får levert rent drikkevann i springen og for alt tilgjengelig vann ellers vi bruker hver eneste dag som forbrukere. Dersom kvalitet skal vinne frem foran mentaliteten «godt nok», MÅ vi bli flinkere til å stå oppreist i egne uttalelser om at kvalitet faktisk teller mest.

Rørkjøp er så privilegerte å ha en rekke fantastiske kvalitetsprodusenter av de beste VVS- og VA-produkter tilgjengelig og det er disse vi ønsker å prioritere foran «middelmådighet». Bærekraft i praksis betyr jo å ta gode velg med hensyn til økonomiske og menneskelige perspektiv. 

Foto: Rørkjøp

Prispress i kjøpsøyeblikket er dessverre ofte det som gjør at en forbruker ender med «for dårlige» produkter levert på døren, fordi «produktflyttere» som ikke tar nevnte ansvar på alvor, selger i kategorien «godt nok» til lav pris. Prisen som da forbruker må betale er at du ofte vil få produkter med kortere levetid som du må bytte eller reparere ofte.

Dette gjelder også for ofte i det profesjonelle markedet, hvor også store prosjekter er så presset på pris, at ordet bærekraft skyves langt ned på prioriteringslisten. Produkter designet for å vare lenge, med muligheter for reparasjon og vedlikehold, er mer bærekraftige enn de som er laget for å være kortsiktige eller engangsbruk. Solide håndverkere og seriøse entreprenører er de som alltid leverer «varig kvalitet til riktig pris.»

Rørkjøp har i sin langsiktige strategi tatt noen viktige valg nettopp for å sikre at kvalitetsleverandører velges fremfor andre og at våre medlemsbedrifter skal være blant markedets beste.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår