Utlyser ventilasjonsprosjekt i Skien Fritidspark

 
Utlyser ventilasjonsprosjekt i Skien FritidsparkIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Skien kommune søker totalentreprenør til rehabilitering av ventilasjon ved svømmehallen i Skien Fritidspark.

Av Bjørn Laberg

Dette er en ny konkurranse, hvor grunnlaget er endret til rehabilitering av ett aggregat pluss kanalarbeider. Arbeidet gjennomføres som en totalentreprise NS 8407. 

Teknisk ventilasjon for svømmehallen har behov for oppgradering. Dagens ventilasjonsaggregater bærer preg av tidens tann, og miljøet de står og jobber i. Det er 4 stk. avfuktningsaggregater fra leverandøren Menerga som betjener svømmehallene. 

Alle aggregatene er fra badet var nytt i 2008. Disse er plassert i felles tekniskrom i kjeller under svømmehallen.

Denne plasseringen gjør ut/inn transport utfordrende, da de største aggregatene har luftmengde på L=36 000m3/h. Byggemål på største transportenhet på eksiterende aggregater er L=3,13 m B=2,33m H=3,5m Vekt 2,5t.

Hallen er delt opp luftteknisk i to soner. Hovedhallen har opprinnelig Lt = 108 000m3/h og terapibassenget har Lt = 19 000m3/h. 

Det er gjort tiltak for å bedre driftsøkonomien, luftmengden i hovedhallen er redusert igjennom årene. Hovedhallen ventileres pr. i dag med ca. Lt = 90 000m3/h.

Ved gjennomgang av servicerapporter fra 2021 til 2023, virker det som aggregatene til hovedhallen går slik de er tiltenkt. Men aggregatet for terapidelen går uten varmepumpe pga. avdekket lekkasje i bassengvannskondensator. Dagens ventilasjonsaggregater er som tidligere nevnt vært i drift siden 2008. Dette gir driftstid på ca. 131 000t.

Det skal leveres komplett, funksjonsdyktige anlegg inklusive prosjektering for følgende VVS-tekniske anlegg:

• Oppgradering av eksiterende luftbehandlingsanlegg

• Varmepumpe og kulde installasjoner internt i ventilasjonsaggregatet

Oppgraderingen av luftbehandlingsanlegg dimensjoneres ut fra dagens systemløsning og etterfølgende kravspesifikasjon. Ved prosjektering av anleggene legges det vekt på energieffektive og fleksible løsninger.

Arbeidene kan starte så fort som mulig etter kontraktsinngåelse. Badeanlegget skal være i full drift under rehabiliteringsperioden. Endelig oppstartsdato og fremdrift avklares i kontraktsmøte.

Oppdragsgiver: Skien kommune

Tilbudsfrist: 30. april 2024

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår