Hallingtreffs hederspris til Trond Alm

 
Hallingtreffs hederspris til Trond AlmBildet: Gjennom sitt eget firma Tubus jobber Trond Alm som konsulent, byggeleder, rådgiver og kursholder. Tirsdag fikk Alm Hallingtreffs ærespris. Foto: Jørn Søderholm
HALLINGTREFF 2024: Hallingtreffs ærespris har blitt tildelt Trond Alm, en av landets fremste ambassadører for inspeksjon og vedlikehold av avløpsrør

Trond Alm (59) ble tirsdag kveld tildelt Hallingtreffs hederspris, for sitt arbeid innen rørspyling, rørinspeksjon og engasjement i å dele kunnskap om faget med hele bransjen. 

– Trond har bidratt til en betydelig kvalitetsmessig utvikling av fagfeltet. Han er også god til å dele sin kunnskap med andre, til det beste for bransjen, sier juryen i sin begrunnelse. 

Juryen betegner ham her som en Reodor Felgen. En som aldri ser problemer, kun utfordringer med mange mulige løsninger. Juryen berømmer Alm for å ha satt kunnskapsdeling og kunnskapsheving høyt på agendaen. Blant annet gjennom sitt engasjement for Nasjonalt senter for vanninfrastruktur. 

Rådgiver og byggeleder

Trond Alm bor på Nesodden. Gjennom sitt eget firma Tubus jobber han som konsulent, byggeleder, rådgiver og kursholder. Han har blant annet vært innleid byggeleder for Vannsenteret, som åpner offisielt våren 2024. 

Gjennom Tubus AS bistår han aktører i VA-bransjen med rådgivning innen avløp, med særskilt vekt på NoDig-tjenester. Alm peiler også infrastruktur for kunder, og finner vannledninger, selvfallsledninger, kabler og annen infrastruktur under bakken. Han har vært medlem av RINs styre siden 2015, der han er leder for fagområdet spyling. 

Arbeidslivet startet for Tronds del i og med lastebil. Først som sjåfør på søppelbil, der han blant annet hadde til oppgave å hente inn sekker med toalettinnhold. På starten av 90-tallet begynte han for seg selv med å kjøre tippbil. Han har også fagbrev i tyngre kjøretøy. 

Sugebil, spyling og rørinspeksjon

Etter et par år bak rattet i tippbil ble han tilbudt arbeid i et firma som drev med sugebiler og tømming av septiktanker. Det takket han ja til, og gjorde en jobb som ble lagt merke til. Etter et halvt år fikk Alm nemlig tilbud om å kjøpe seg inn i firmaet. 

Der ble han i over 24 år. År preget av en betydelig faglig utvikling, som Trond visste å utnytte. De første årene arbeidet han innen spyling, senere gikk han også over på rørinspeksjon. 

– I starten hadde jeg en spylebil og ei dyse. Det var det hele. Utviklingen og kvalitetshevingen har vært enorm, sier Alm i en artikkel publisert av Rørinspeksjon Norge. 

– Jeg er vel skrudd sammen slik at jeg liker utfordringer og variasjon. Her møter jeg nye utfordring hver dag, og får løse de på kostnads- og utførselseffektive måter, til topp kvalitet. Det har virkelig en verdi. Vann er vårt viktigste næringsmiddel og tjeneste. Den nest viktigste tjenesten er å få unna avløp på en trygg og effektiv måte. Den største skrekken knyttet til problemer med vannleveransen i store byer, er ikke at folk kan tørste i hjel: Den store faren er å ikke få skyllet vekk avløpet. Det er livsfarlig. Derfor har arbeidet vi gjør også betydning i den store sammenhengen, sier Alm. 

Hallingtreffs hederspris deles i år ut for niende gang. Prisen skal tildeles en person som er og har vært en ildsjel i VA-faget, og gjennom sitt arbeid har bidratt til bedre kvalitet i bransjen.  

Tidligere mottakere av hedersprisen: 

-Arne Johansen, virksomhetsleder i Nesodden kommune.
-Odd Borgestrand, journalist, 
-Arve Hansen, rådgiver og Hallingtreffs «far»
-Tom A. Hansen, rådgiver i Cowi
-Frode Berteig, senioringeniør i Bærum kommune
-Toril Hofsagen, daværende leder i Norsk Vann
-Peer Christian Nordby, entreprenør og ambassadør for RIN og SSTT
-Steinar Tragethon, tidligere daglig leder i Hallingplast 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår