Niprox og TermoRens inngår samarbeid

 
Niprox og TermoRens inngår samarbeidBildet: Roy Olav Austbø, daglig leder i Niprox AS (t.v.) og Thore Andreassen, daglig leder i TermoRens AS
- Vi ser at våre komplementære ekspertiser innen vannbehandling for lukkede varme- og kjølesystemer vil kunne gi våre kunder en unik og helhetlig løsning, sier Roy Olav Austbø, daglig leder i Niprox.

I år har begge bedriftene jubileum. Niprox 20 år og TermoRens AS 30 år.  Niprox er kjent for sine anlegg som fjerner oksygen i lukkede systemer, samt filtrerer ut partikler og sørger for riktig pH i anleggene. TermoRens AS er kjent for sin rensevæske med samme navn og LegioTerm mot legionella.

- Med vår kombinerte erfaring på over 50 år og en faglig tyngde som er uten sidestykke, er vi overbevist om at dette samarbeidet vil bidra til å løfte standarden innen vannbehandlingsteknologi, sier Austbø.

Mistet effekten

Begge bedriftene har sørget reduserte energikostnader hos kunder over hele landet. Allerede i 1996, før Niprox hadde sin nåværende eierform, leverte firmaene sine produkter til et problemanlegg i Oslo. 

- På den tiden var det ikke diffusjonssperre i gulvvarmerørene, som også var nye på markedet. Et større boligområde med blokker i Oslo hadde støpt ned gulvvarmerørene i mer enn 500 leiligheter. Det tok ikke mer et fem år før man mistet effekten i varmeanlegget. TermoRens AS renset rørsystemet og fikk tilbake effekten i rørene, men etter et par år igjen merket man at rørene igjen begynte å gro. Man kjørte en ny rens og noen hadde hørt om Niprox som visstnok hadde et system som kunne holde oksygenet borte i anlegget. Systemet ble kjøpt inn og problemet ble løst, sier Thore Andreassen, daglig leder i TermoRens AS.

Fant hverandre etter mange år

- Dette er nå mer enn 20 år siden. Firmaene tenkte ikke på noe samarbeide da, men vi har nå funnet hverandre etter mange år. Energisparing har blitt svært viktig de senere år. I takt med at energikostnadene har steget kraftig og at varmepumper har blitt helt vanlig, er det viktigere enn noen gang å passe på at vann i lukkede systemer forblir dødt, så det ikke skaper problemer med groing og oksidasjon. Niprox hindrer dette og det monteres inn i nye anlegg. Når det gjelder eldre anlegg som allerede har et problem, bør disse renses før man gjør tiltak, sier Austbø.

Det er her samarbeidet mellom Niprox og TermoRens AS kommer inn. 

Betydelige summer spart

- TermoRens fjerner gammelt belegg i løpet av et par døgn, hvorpå Niprox monteres inn for å sørge for å holde det vannbårne anlegget oksygen- og partikkelfritt, med riktig pH. Da er problemet løst, smiler Andreassen.

- Niprox tilbyr så kundene en serviceavtale, slik at anleggene til enhver tid går på optimal drift. Nå gleder vi oss stort til et samarbeide som vi spare kundene våre for betydelige summer i fremtiden, slår Austbø fast.

- Både Niprox og TermoRens kommer feire våre jubileer sammen på Driftskonferansen 11 - 13 september i år. Det er bare å glede seg til noen morsomme aktiviteter om bord, sier de to nye kompanjongene avslutningsvis.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår