Ønsker oppgradering av ventilasjonsanlegg

 
Ønsker oppgradering av ventilasjonsanleggIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Nordland Fylkeskommune utlyser konkurranse om oppgradering av ventilasjonsanlegg ved Polarsirkelen videregående skole i Mo i Rana.

Av Bjørn Laberg

Arbeidet skal gjennomføres som delte entreprise, iht. NS 8405.

Prosjektet innebærer oppgradering av ventilasjonsanlegget for Fløy A, Klasseromfløy.
3 stk. ventilasjonsaggregat er byttet i bygg A og disse er oppsatt mot nytt SD-anlegg. Nye hovedføringer til etasjene er etablert. I prosjektet inngår riving av eksisterende kanalnett og etablering av nytt kanalnett med tilhørende luftfordeling og luftbehandlingsutstyr.

Påkobling av kanalnett gjøres ved sjakter i de respektive etasjer. Alle klasserom og større rom skal ha vav-styrt ventilering. For å muliggjøre ventilasjonsarbeidene inngår alle bygningsmessige og elektrotekniske følge- og hjelpearbeider. 

Himlinger rives og ny systemhimling etableres. Ny belysning og annet elektrisk arbeider. I tillegg er det behov for oppgradering av en del dører som følge av brann og lydkrav. Disse arbeidene inngår også. Gjelder 2. og 3. etasje i klasseroms fløy.

Tiltaket innebærer bl.a. demontering av eksisterende himlinger, demontering av tekniske anlegg som belysning og ventilasjonskanaler samt montering av nye systemhimlinger inkl belysning.

Det kommenteres spesielt at deler av arbeidene skal utføres mens skolen er i drift, men sonene det skal arbeides i vil bli stengt for skoleelever etasjes-vis/sone-vis, etter avtale mellom kontraherte entreprenører og skolen underveis.

Nye systemer skal integreres mot eksisterende toppsystem/SD-anlegg. Dette vil ivaretas av byggherre basert på BAC-Net protokoller levert i ventilasjons-entreprisen. Utførelsesentreprisen er delt opp med utførelse for 3. etasje Fløy A Øst og Nord 2024. Utførelse for 2. etasje Fløy A Øst og Nord 2025.

Oppdragsgiver: Nordland fylkeskommune
Tilbudsfrist: 26. april 2024
Verdi: cirka 4.4 millioner kroner

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår