VA-dagene - faglig «vårslepp» i vannbransjen

 
VA-dagene - faglig «vårslepp» i vannbransjenVA-dagene arrangeres av PAM Norge AS. F.v. daglig leder Jari Johansson, markedssjef Håkon Killerud og salgsdirektør Roger Sønsteby.
Etter påske inviterer PAM Norge igjen til VA-dagene. Det er fjerde gang konferansen arrangeres for fagfolk i vannbransjen.

Denne gang er det flere nyheter i rammen rundt arrangementet.

– Her er ingen kjendiser. Det faglige programmet er derimot noe av det sterkeste og beste VA-Norge har å by på, sier møtelederne Christen Ræstad og Charlotte Marie Trovaag. 

Det begynner å bli et årvisst vårtegn: Rett over påske inviterer duktil-spesialisten PAM Norge til konferansen VA-dagene 2024. Fagkonferansen begynner for alvor å finne en form som faglig «vårslepp» i vannbransjen. 

– Det er utrolig å hyggelig å få møte så mange fagfolk på denne viktige tiden av året, sier Roger Sønsteby, salgsdirektør i PAM Norge AS. 

Store behov i vann og avløp

Den mest hektiske sesongen står for døra. Mange prosjekter er allerede i gang, og enda flere er klargjort for oppstart så snart snøen og tela trekker seg tilbake. 

– Våren en forventningsfull tid i vår bransje. I år med en ekstra dimensjon, med tanke på den spente situasjonen i verden, uvisse tider i vår søsternæring byggebransjen og store behov for arbeid i vår egen VA-bransje, sier Sønsteby.

VA-dagene arrangeres i 2024 for fjerde gang. Arrangøren PAM Norge AS forbereder innrykk av opptil 200 deltakere. VA-dagene 2024 ledes også denne gang av bransjenestor og sivilingeniør Christen Ræstad, men nå i tospann med Charlotte Marie Trovaag fra Rambøll og VA-yngre. Få – om noen – har kjent den norske VA-bransjen på pulsen gjennom flere tiår like godt som Ræstad. 

Charlotte Marie Trovaag leverte sin master på NMBU i mai 2023, om en biologisk renseprosess for nitrogenfjerning fra avløpsrenseanlegg. Sin unge alder til tross har hun allerede rukket å bli lagt merke til i bransjen for sin faglige styrke og sterke engasjement. 

Møteledere i tospann

– Neste år blir jeg 74 år, og Charlotte blir 25. Jeg kunne vært bestefaren hennes! På NTH bygningslinjen i 1968-1973 var vi 100 studenter, hvorav én jente. I dag er det omkring 800 VA-ingeniører under 40 år i Norge. Omtrent 500 av dem er medlemmer i VA-yngre, og halvparten av alle ingeniørene er jenter. Jeg er imponert over engasjementet og kunnskapen hos Charlotte og hennes kollegaer i den nye generasjonen ingeniører og i VA-yngre. Det lover godt for bransjen vi er så glade i, sier Christen Ræstad. 

– Nettverk og kunnskapsdeling er så utrolig viktig i denne bransjen. Både for oss som er ferske og på vei inn, men også som et sosialt lim og viktig bindeledd på tvers av både generasjoner og de ulike leddene i verdikjeden. Erfarne fagfolk er uunnværlige i det daglige arbeidet. Deres erfaringer får enda større verdi når de deles med andre. På det området har Christen vært et forbilde for hele bransjen gjennom 50 år. Det er moro – og en ære! – å få stå sammen med ham på scenen som møteleder på VA-dagene 2024, sier Charlotte Marie Trovaag. 

Bildet: VA-dagene 2024 ledes av Christen Ræstad og Charlotte Marie Trovaag. 

Programmet på VA-dagene 2024 bygger som vanlig utelukkende på et faglig fundament av innlegg fra ulike deler av den norske VA- og anleggsbransjen. 

Her er ingen kjendiser eller profesjonelle foredragsholdere, men desto flere kunnskapsrike ledere og nøkkelpersoner i bransjen som vil dele kunnskaper og erfaringer med kollegaer. Detaljert program finnes på konferansesiden til VA-dagene 2024, som nå er publisert.

Dråpen – vannpris til unge fagfolk

På VA-dagene skal prisen Dråpen – de yngres vannpris – deles ut. Det er en pris opprettet spesielt for den yngre generasjonen i bransjen, og gis til unge fagfolk som har gjort seg bemerket i vannbransjen. 

På VA-dagene 2023 ble prisen tildelt Evelina Koltsova fra Ukraina og Tønsberg. Arrangøren PAM Norge AS oppfordrer alle i bransjen til å foreslå kandidater til Dråpen i 2024. 

Utstillere og partnere

Omfanget er den andre nyheter på den kommende utgaven av VA-dagene. Konferansen vokser nemlig opptil flere størrelser gjennom å invitere andre leverandører i bransjen med som partnere. 

Her skal et knippe leverandører i bransjen stille sine systemer og sin kunnskap til rådighet for deltakerne på VA-dagene 2024. Dels gjennom en egen utstilling, dels gjennom faglige innlegg i konferanseprogrammet. 

– Dette er en viktig utvikling for oss og konferansen. Kunnskap blir alltid bedre av å deles. Jeg er stolt over at vi nå kan gjøre konferansen større og sterkere gjennom å få våre kollegaer med som partnere på arrangementet. Det gjør konferansen bedre, og det gjør at vi samlet kan tilby deltakerne et enda mer nyttig faglig innhold, sier Roger Sønsteby. 

Ytterligere informasjon om VA-dagene 2024 – vakonferanse.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår