Ber regjeringen kjappe seg!

 
Ber regjeringen kjappe seg!Illustrasjonsbilde (Foto: Naturvernforbundet)
Etter at det varslede forbudet mot fossil fyringsolje i Klimaforliket, har det vært stille. Nå ber Stortinget Regjeringen om å kjappe seg med å få på plass forbudet.

Naturvernforbundet har vært tydelige støttespillere for et forbud mot fossil fyringsolje i 2020. Oljefris koordinator, Martin L. Brandtzæg er bekymret over at det varslede forbudet ikke har kommet enda.

– Vi ble forespeilet et forbud mot fossil oppvarming i løpet av 2014, nå begynner vi å bli utålmodige. Det er viktig å huske at det er mange privatpersoner, næringsbyggseiere, samt kommuner som må gjøre betydelige investeringer frem mot 2020 for å komme i mål, sier han.

Brandtzæg er opptatt av at det tar tid for den enkelte å erstatte fossil oljefyring, og at det derfor er ekstra viktig at de juridiske rammene kommer på plass så tidlig som mulig:
– Gjennom Naturvernforbundets arbeid med Oljefri vet vi hvor utfordrende det kan være for den enkelte å erstatte oljefyringen. Valg av riktig fornybar oppvarmingsløsning, riktig installatør og ikke minst tilstrekkelig økonomisk handlingsrom er nødvendig for å komme i mål, men dette tar tid. Skal utfasingen bli vellykket så må brikkene falle på plass snarest, sier han.

– Når vi vet hvor mye den enkelte må gjøre for å komme i mål, er det nesten respektløst at det drøyes så lenge med noe såpass enkelt som en juridisk formulering, sier han.
Derfor er Brandtzæg også fornøyd med at Stortinget nå har fulgt opp saken. Energi- og Miljøkomiteen på Stortinget har bedt Regjeringen legge frem et lovforslag som forbyr bruk av fossil olje til oppvarming i husholdninger og til grunnlast i øvrige bygg, samt vurdere om topplast også bør inkluderes.

– Det er gledelig å se at det ikke bare er vi som har ventet på dette forbudet. Når flertallet på Stortinget er like ivrige som oss, har jeg stor tro på at vi kan klare å komme i mål. Et samfunn uten oljefyring i 2020 er innenfor rekkevidde. At topplast har blitt tatt med i bestillingen er også en veldig positiv utvikling.

Les Energi- og Miljøkomiteens innstilling her: https://stortinget.no/Global/pdf/Innstillinger/Stortinget/2014-2015/inns-201415-147.pdf

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle