De har Vestlandets beste drikkevann

 
De har Vestlandets beste drikkevannBildet: Fra venstre Daglig leder i DIHVA, Arne Bergo, driftsleder Knut Rune Thorsvik i Sund Vatn og Avløp, direktør i Norsk Kommunalteknisk Forening, Torbjørn Vinje og driftsoperatør Nils Selheim på Odda Vannverk. (Foto: Odd Borgestrand)
Kørelen vassverk i Sund kommune på Sotra har Vestlandets beste drikkevann i kategorien overflatevann, mens Odda Vannverk leverer Vestlandets beste grunnvann.

Delfinalen i Norges beste drikkevann for Vestlandet ble gjennomført som en del av VA-dagane for Vestlandet i Haugesund i ettermiddag. Det er Norsk Vann, Norsk Kommunalteknisk Forening og KS Bedrift som gjennomfører konkurransen Norges beste drikkevann 2016.

Gjennom konkurransen ønsker arrangørene å sette fokus på at drikkevann fra norske vannverk har meget høy kvalitet og leveringssikkerhet, og koster mindre enn 1/1000 av flaskevann! Konkurransen gjennomføres i to klasser og faser, nemlig vannverk med råvann fra overflatevannkilder og vannverk med råvann fra grunnvannskilder. Det arrangeres totalt åtte delfinaler for Nord-Norge, Midt-Norge, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Vestlandet, Sørlandet, Østlandet og Innlandet. Vinnerne i hver klasse går til finalen som arrangeres 19. april 2016, under Miljø & Teknikk på Telenor Arena.

Under delfinalen i Haugesund i dag var det direktør Torbjørn Vinje i Kommunalteknisk Forening som representerte arrangørene, og sto for utdeling av diplomer og blomster. Konkurransen arrangeres for åttende gang, og i 2013 var det Jevnaker kommunale vannverk som gikk av med seieren.
– Om lag 100 vannverk deltar i årets konkurranse, og det ligger mye prestisje i konkurransen. Vinneren får betydelig mediedekning både lokalt og nasjonalt og det er en ære å være her å dele ut prisen til Vestlandets beste drikkevann, sa direktør i NKF, Torbjørn Vinje, da han delte ut prisene for Vestlandets beste drikkevann.

Drøyt 10.000 personer arbeider i vannbransjen i Norge, og i dag var driftsleder Knut Rune Thorsvik ved Kørelen vassverk i Sund kommune og driftsoperatør Nils Selheim på Odda Vannverk blant de mest stolte i bransjen.

Stolt var også Arne Bergo, som har vært daglig leder i vannverket i Sund i 15 år før han begynte som daglig leder i DIHVA. Dermed har han en stor del av æren for dagens førsteplass.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår