Denne skolen blir et pilotprosjekt og fyrtårn

 
Denne skolen blir et pilotprosjekt og fyrtårn(Illustrasjon: LINK Arkitektur AS)
AKTUELLE PROSJEKTER: Den nye videregående skolen som skal bygges i Tvedestrand blir et pilotprosjekt og et nasjonalt fyrtårn for lavutslipp. Skolen blir et plusshus hvor fornybare energikilder skal tilføre bygget mer energi enn driften av skolen krever.

Av Tore Kubberød

Fredag 27. oktober signerte Aust-Agder fylkeskommune og Tvedestrand kommune en totalentreprisekontrakt med Veidekke Entreprenør AS for bygging av ny videregående skole og idrettsanlegg ved Mjåvann i Tvedestrand.

Den nye videregående skolen som skal bygges i Tvedestrand blir et pilotprosjekt i arbeidspakke 4 i Intereg Green Building A-Z prosjektet.  Skolen skal bygges som et plusshus etter FutureBuilt-definisjonen, hvor fornybare energikilder skal tilføre bygget mer energi enn det driften av skolen krever. Skolen får blant annet over 4 000 m2solcellepaneler, 21 dype energibrønner og høyeffektiv oppvarming av varmtvann med varmepumper vil sørge for dette.

Prosjektet har dessuten mottatt støtte fra Miljødirektoratets Klimasatsordning for å tilføre prosjektet mer CO2-vennlige byggematerialer slik som massivtre i utvalgte innervegger, trefiberisolasjon og trevirke i bærekonstruksjonene for å nevne noe. I idrettshallen skal tribuneløsningen bygges i massivtre.

– Da vi fikk i oppdrag å bygge skolen, ble vi bedt om å bygge et nasjonalt fyrtårn for lavutslippssamfunnet. Det kan jeg med stolthet si at vi vil gjøre, sier John G. Bergh, assisterende fylkesrådmann i Aust-Agder fylkeskommune i en pressemelding.

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Aust-Agder fylkeskommune og Tvedestrand kommune hvor det er fylkeskommunen som er ansvarlig for skolebygget med tilhørende utenomhusanlegg, mens kommunen er ansvarlig for idrettsanlegget med tilhørende utenomhusanlegg. Bygningsmassen er i overkant av 20 000 kvadratmeter og er dimensjonert for om lag 700 elever.

Det er Veidekke Entreprenør som skal levere totalentreprisen, og de har sammen med Link arkitektur og Snøhetta utviklet konseptet fra tilbudsfase til kontraktsinngåelse.

Grunnarbeidene startet i oktober 2017 og bygget skal stå ferdig til skolestart 2020.

I prosjekteringen av det klima- og miljøambisiøse prosjektet ønsket Aust-Agder fylkeskommune at man i enda større grad kunne redusere prosjekts CO2-påvirkning. Gjennom et tett samarbeid med entreprenøren identifiserte man mange mulige tiltak som vil kunne bidra til dette.

For å kunne realisere disse tiltakene har fylkeskommunen søkt støtte fra Klimasatsordningen. Tiltakene som lå inne i denne søknaden vil redusere prosjektets CO2-påvirkning med 1000 tonn. Søknaden har nå blitt innvilget av Miljødirektoratet og prosjektet får 5 millioner i offentlig støtte.

FAKTA:

Nybygg av videregående skole og idrettsanlegg i Tvedestrand

Tvedestrand, Aust-Agder

Tiltakshavere: Aust-Agder Fylkeskommune og Tvedestrand kommune

Verdi: 750 millioner kroner

Entr. form: Samspillsentreprise

Areal: 20000 kvadratmeter

Byggestart: mars 2018

Ferdigstillelse: mai 2020

Totalentreprenør: Veidekke Agder AS

RI Reguleringsplan: DBC AS

RI Reguleringsplan: HR Prosjekt AS

Arkitekt: LINK Arkitektur AS

Energikonsulent: Erichsen og Horgen AS

 Miljøkonsulent: Erichsen og Horgen AS

Landskapsarkitekt: Snøhetta Oslo AS

Om Byggfakta Live: Byggfakta Live-databasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Byggfakta Live leverer oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår