Dører med «evig liv» fra Surnadal

 
Dører med «evig liv» fra SurnadalBildet: Salgsansvarlig Grim Røen og styreleder Trond Skogseth i Kvanne Industrier AS i Surnadal lover nærmest evig liv på dørene som produseres i den lille Nordmørsbygda. Foto: Odd Borgestrand
ARCITECHT@WORK 2021: De er ikke predikanter, men lover likevel nærmest «evig liv» på sine våtromsdører. På standen til Kvanne Industrier står det at de produserer «dører som aldri dør».

Av Odd Borgestrand 

- Det hjelper alltid med et slagord, og vi står inne for at vi produserer dører som varer lenge under ekstreme forhold. Det var havbruksnæringen som først etterspurte Kias-dørene, og de siste årene er etterspørselen økt fra industri, bønder, matvareprodusenter, utdanningsbygg, helsebygg og andre næringsbygg, - kort sagt alle som vil ha dører som tåler fukt, sier salgsansvarlig Grim Røen til Byggfakta.

For å illustrere at dørene virkelig tåler vann er det satt opp et basseng på den lille standen på Lillestrøm.  Dørene og dørkarmene er nemlig produsert i aluminium og GRP, Glasfiber Reinforced Polyester, som er et glassfiberarmert laminat, bestående av glassfiber, polyester og gelcoat.
- Materialet har høy kjemisk og termisk resistens. GRP tilfører høy styrke i forhold til vekt, noe som gjør at materialet er veldig allsidig i blant annet vegger, gulv og i dette tilfellet til dørproduksjon. Selve dørbladet er i glassfiber, som er et lett produkt samtidig som det er solid, forklarer Røen.

Tror på dobling av omsetningen
Kvanne Industrier har de siste årene omsatt for rundt 20 millioner kroner og har en klar målsetting om dobling i løpet av de neste årene. Det er først de siste årene selskapet har startet en aktiv markedsføring av sine produkter, og vil også være med under årets Bygg Reis Deg på Lillestrøm.
- Jeg mener vi virkelig kan bidra positivt inn mot våtromsmarkedet. Vi leverer nå dører med 30 års garanti mot fukt- og råteskader på våre standard dørblad, noe som betyr både redusert energibruk og belastningen på miljøet. Og som kanskje eneste dørleverandør i landet så tilbyr vi retur av brukte dører for gjenbruk til prosjekter uten samme krav. På den måten bidrar vi til gjenbruk og praktisk bærekraft, sier styreleder Trond Skogseth i Kvanne Industrier.

Lang fartstid
- Nå har vi jobbet med utvikling av dørene i 40 år, og kravene er egentlig kommet fra fiskeindustrien, der det virkelig er vått. I denne industrien skal det ikke oppstå rustdannelser eller fuktskader noe sted. Jeg mener vi holder høy standard både på dørblad, karmer, lås og beslag. Vi er eneste produsent i Norge, og er stolte over å være i stand til å konkurrere på pris med utenlandske aktører. Vi vil hevde at vi også utkonkurrerer dem på skreddersøm. For oss er det viktig å skape lokale arbeidsplasser, og når vi vet at markedet for denne type dører eksisterer og er voksende, så gir det grunnlag for vekst. Derfor er det viktig for oss at også arkitektene ser verdien av solide våtromsdører som tåler vann hver eneste dag. Behovet er spesielt stort innenfor offentlige bygg, og det kreves ingen spesiell tilpasning for å ta i bruk våre dører, understreker Røen. 
- Kunder innen skoler, helsebygg, flyplasser, hoteller, butikker, havbruk og næringsbygg er allerede på referanselista, og den lista har god tro på skal vokse ytterligere, avslutter Røen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår