- Drifter som normalt

 
- Drifter som normalt- Dagens situasjon krever også at vi viser litt ekstra omsorg for berørte og gode kollegaer, sier kommunikasjonsdirektør Knut Ekern i AF Gruppen. (Foto: AF Gruppen).
AF Gruppen forteller at de har tilnærmet normal drift på sine prosjekter. Samtidig tar de høyde for at de ikke kan opprettholde produksjonen i samme grad som i dag.

 Av Therese Alne Bolin

Som et av de ledende entreprenør- og industrikonsernene i landet, vil de siste dagenes endringer i markedssituasjonen berøre dem, men kommunikasjonsdirektør i AF Gruppen, Knut Ekern, sier at de har tilnærmet normal drift.

- AF Gruppen har tilnærmet normal drift på de fleste av våre prosjekter, men er forberedt på at situasjonen kan endre seg og at produksjonen ikke kan opprettholdes i samme grad som i dag, sier Ekern til Byggfakta.

- Hvordan ser du for deg framtiden for AF Gruppen i lys av den globale situasjonen?

- Vi planlegger for ulike scenarier, og utfører kontinuitetsplanlegging på alle våre enheter og prosjekter. Vår prioritet er å legge til rette for god og sikker drift på alle områder der vi kan, og har en kompromissløs holdning til sikkerheten og helsen for våre medarbeidere. Vi følger lojalt helsemyndigheters anbefalinger og tiltak, og har innført en rekke tiltak for å hindre smittespredning og ivareta helsen til den enkelte kollega. Dagens situasjon krever også at vi viser litt ekstra omsorg for berørte og gode kollegaer.

Må bemannes av kvalifisert personell

Mange av de store entreprenørene har i utgangspunktet basert seg på utenlands arbeidskraft i gjennomføringen av prosjektene. Med stengte grenser og nye karantenebestemmelser vil det for mange bli mer komplisert.

- Nå vil mulighetene for å ta inn utenlandsk arbeidskraft på prosjektene bli små, er det et alternativ å hente inn arbeidsløse nordmenn? – Eventuelt kan nordmenn fra andre bransjer hjelpe til med noe?

- Dette er et spørsmål som det er umulig å svare kort, konkret og generelt på, ikke minst fordi våre prosjekter må bemannes av kvalifisert personell som kan ivareta kravene som stilles til helse, miljø og sikkerhet.

Ekern understreker at AF Gruppen har stor tillit til myndighetene og berømmer tiltakene de har kommet med så langt.

- Vi har stor tillit til myndighetene, og de har så langt iverksatt betydelige tiltak som underletter situasjonen for både arbeidsgivere og arbeidstakere. Dette er tiltak som vi både håper og tror vi kan dempe behovet for drastiske tiltak hos mange arbeidsgivere, sier Ekern.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår