Enklere tilgang til hydrauliske beregninger for VA-bransjen

 
Enklere tilgang til hydrauliske beregninger for VA-bransjenIllustrasjonsbilde
Volue og DHI inngår samarbeid for å gjøre hydrauliske beregninger enklere tilgjengelige for kundene på Gemini-porteføljen og Mike+. Begge selskapene er markedsledende softwareleverandører for VA-bransjen.

 Helt siden 1983 har Gemini produktene vært et naturlig arbeidsverktøy for dokumentasjon og drift av norsk infrastruktur for vann og avløp for 220 norske kommuner. Tilsvarende er MikebyDHI med MIKE+ verdensledende med innen hydrauliske beregninger. Med tilstedeværelse i det norske markedet siden tidlig 90-tallet, er programvaren tatt i bruk av en rekke norske kommuner.

Dokumentasjon og hydrauliske beregninger er to forskjellige fagfelt, men har en del fellestrekk. Spesielt ved bruk til analyse og driftsstøtte. Utgangspunktet for hydrauliske beregninger er infrastrukturmodellen som i Norge er dokumentert i Gemini VA. Frem til nå har det vært ineffektivt og kostnadskrevende å bruke datagrunnlaget fra Gemini VA inn i Mike+. Kvalitetsheving og tilpasninger i den forbindelse har tradisjonelt heller ikke kommet Gemini VA databasen til gode til tross for ressursene som har vært lagt ned i dette. Når DHI nå lar Volue integrere funksjonalitet fra Mike+ inn i utvalgte Gemini-produkter, blir store deler av denne jobben digitalisert og automatisert.

I første omgang vil det tilgjengeliggjøres hydrauliske beregninger i Gemini Water Analysis, som er et nytt produkt i Gemini-familien som lanseres senhøsten 2021. Her vil planlegging og optimalisering av VA-nettet være i fokus. Etter hvert vil også kunder på denne løsningen få anledning til å bestille spesifikke hydrauliske beregninger for driftsoppgaver direkte i Gemini Portal

- Denne avtalen med DHI er en milepæl for den skandinaviske VA-bransjen. For første gang gjør vi det mulig å kjøre hydrauliske beregninger direkte fra våre løsninger. Dette har vært etterspurt av kundene våre i lang tid, sier Roar Grønhaug, som har ansvar for strategiske partnerskap i Volue Infrastructure, i en pressemelding.

Både DHI og Volue ser nytten av at flere kommuner benytter seg av hydrauliske beregninger. Her kan kommunene spare store beløp, og samtidig få bedre kontroll og redusere risiko.

- Jeg är övertygad om och håper at dette bidrar til at også større deler av det norske markedet kan ta ut nytten ved hydrauliske beregninger, sier Cecilia Wennberg, vice president market development hos DHI.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår