Eriksson besøkte Volmax

 
Eriksson besøkte VolmaxBildet: Fra venstre leder Volmax Kompetane Tor Martin Aabol, administrerende direktør Grant Larsen, Arbeidsminister Robert Eriksson og leder for Sandefjord Næringsforening Marit Sagen Gogstad
Arbeidsminister Robert Eriksson besøkte nylig hovedkontoret til Volmax på Borgeskogen for å høre mer om hvordan Volmax arbeider med lærlinger og kompetanseutvikling.

Volmax er forhandler av Volvo og Renault nyttekjøretøy. Lærlingeskolen til Volmax har vært drevet siden 1999, og 150 lærlinger har så langt fullført med fagbrev. I hele perioden har det kun vært fire lærlinger som ikke har fullført.

- Volmax ser på lærlingeskolen som en viktig rekrutteringskilde, og hele 60 prosent av lærlingene som har gjennomført lærlingeskolen, jobber fortsatt i Volmax- forteller Tor Martin Aabol, leder for Volmax Kompetanse som står for den praktiske gjennomføringen av lærlingeskolen.

En lærling i Volmax skal gjennomføre 11 samlinger á fire dager, og det omfattende pensumet er lagt opp slik at elevene kan gå rett inn i full produksjon etter mottatt fagbrev.
– Volmax startet sin satsing på kompetanse med etableringen av lærlingeskolen. Under merkevaren Volmax Kompetanse leverer vi nå et bredt spekter av kompetansetjenester, også til våre kunder og til AB Volvo, sier Grant Larsen, administrerende direktør i Volmax

En av utfordringene som ble adressert til statsråden er sammenhengen mellom volumet av lærlinger og muligheten til å skaffe relevante lærlingplasser ute hos bedriftene. Grant Larsen forklarer at det ikke hjelper elevene at næringslivet og skolene slår hverandre i hodet med statistikker for å forklare problemene med lærlingeordningen.

Det må bygges opp innsikt om denne problemstillingen lokalt og nasjonalt, som gjør at skolen og næringslivet støttet av sentrale myndigheter, kan sette inn mye mer målrettede tiltak for å levere et bedre tilbud til elevene.
– Kompetanseutvikling av sjåfører er også et viktig arbeidsområde, forklarer Aabol.

– Komptetansehevingen starter med både en teknisk gjennomgang av kjøretøyet, men også trening i praktisk bruk etter overlevering. Også under bilens levetid gjennomføres det både lovpålagte kurs og kurs innen sikkerhet og økonomikjøring som øker ferdighetene til sjåførene. Dette gir bedre økonomi både på regnskap og miljø, avslutter Aabol.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår