Fikk 36 millioner til miljøvennlig fjernvarme

 
Fikk 36 millioner til miljøvennlig fjernvarmeLyse skal bygge ut over ti kilometer med rør for klimavennlig fjernvarme og frikjøling i Sandnes. (Kilde foto: Lyse.no)
Med tilsagn om 36 millioner i støtte fra Enova og ja til konsesjon fra NVE, kan Lyse Neo nå starte utbyggingen av mer enn ti kilometer rør for miljøvennlig fjernvarme og frikjøling i Sandnes.

Prosjektet innebærer en utvidelse av fjernvarmenettet mellom Forus og Sandnes, og en tredobling av tilgjengelig område, målt i energimengde. I tillegg skal Lyse etablere et frikjøleanlegg i Sandnes sentrum som kjøler ned bygg ved hjelp av sjøvann hentet fra hundre meters dyp i Gandsfjorden. 
 
– Hver dag produseres varme når flere tonn av ditt og mitt avfall brennes på Forus, og utbyggingen til Sandnes gjør at enda mer av dennefjernvarmen kan komme samfunnet til gode, sier Audun Aspelund, administrerende direktør i datterselskapet Lyse Neo i en melding.
 
Fram mot 2021 blir totalinvesteringen i prosjektet på rundt 160 millioner kroner. Utbyggingen vil også generere flere arbeidsplasser i regionen over de neste årene, ifølge Lyse. 

– Utbyggingen til Lyse Neo har en rekke positive sider. I tillegg til at fjernvarmetilbudet i området utvides, er det fornuftig at det skjer med fornybar varme basert på avfall. Det er god ressursutnyttelse. Det er også gledelig at dette erstatter naturgass som i dag brukes i fjernvarmenettet i Sandnes sentrum, sier Petter Hersleth, Enovas markedssjef for transport, fjernvarme og anlegg.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår