Fremskynder utbetalinger til leverandører

 
Fremskynder utbetalinger til leverandørerLeverandører på byggeplass. (Foto: Trond Isaksen/Statsbygg).
For å bidra til styrket likviditet hos entreprenører og andre leverandører har Statsbygg besluttet å fremskynde betaling av fakturaer.

Dette innebærer at fakturaer betales straks de er kontrollert og godkjent, uavhengig av avtalt kredittid.

- Vi regner med at leverandørene i gjennomsnitt vil motta betaling 15-20 dager før forfall, sier økonomidirektør Elin Karfjell i Statsbygg i en pressemelding.

- Den første ekstraordinære utbetalingen ble gjort allerede fredag 20. februar og utgjorde 150 millioner kroner, opplyser Karfjell og legger til:

- Statsbygg forventer at raskere utbetalinger vil utgjøre et vesentlig høyere beløp i tiden framover.

Som en av de største eiendomsforvalterne og byggherrene i Norge er Statsbygg opptatt av å minimalisere de økonomiske konsekvensene av koronautbruddet.

- Vi vet at unntakstilstanden som følge av koronasmitten er en av de største truslene for likviditeten i privat sektor, og vi ønsker på denne måten å bidra til at hjulene holdes i gang i bygge- og anleggsbransjen i landet, sier Karfjell i meldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår