Hedret for reduksjon av vanntap

 
Hedret for reduksjon av vanntapVINNERE: Geir Johannesen, Børge Bjørndahl, Roy Bjelke og Øyvind Myhre var glade for å kunne ta med seg Bærekraftprisen 2017 hjem. Foto: Mona Sprenger
Norsk Vanns ”Bærekraftprisen 2017” gikk til en kommune som har jobbet systematiske med lekkasjereduksjon fra vannledningsnettet.

Av Mona Sprenger

Vinneren Vestfold Vann IKS og Tønsberg kommune ble under festmiddagen på Norsk Vanns årskonferansen hedret for sitt ambisiøse og konkrete mål for lekkasjereduksjon fra vannledningsnettet.

- Dette var velfortjent. Vi har jo holdt på med dette i noen år, så det er gøy å bli lagt merke til sa Børge Bjørndahl under prismottakelsen.

Direktør i Norsk Vann Toril Hofshagen roste vinneren arbeid for å kutte lekkasjene.

- Det interkommunale selskapet oppnådde i 2016 et gjennomsnittlig vanntap for alle sine 8 eierkommuner på 24 prosent, med et mål om å komme ned til 20 prosent innen 2021. Uten arbeidet som foregår i eierkommunene hadde ikke det interkommunale selskapet nådd sine mål. Derfor får den ene eierkommunen også prisen, for sitt arbeid med lekkasjereduksjon, da vedkommende kommune oppnådde i 2016 et knallsterkt resultat på 18 prosent.

Juryens begrunnelse:

Årets bærekraftpris deles mellom to verdige vinnere, et interkommunalt selskap og en kommune, som sammen har jobbet målrettet og systematisk, og derigjennom oppnådd resultater i tråd med egne vedtatte bærekraftmål.

Lenge før Norsk Vann startet arbeidet med en bærekraftstrategi for vannbransjen, hadde vinnerne vedtatt et ambisiøst og konkret mål for lekkasjereduksjon fra vannledningsnettet. De har gjennom flere år arbeidet systematisk og målrettet, etter anerkjente internasjonale prinsipper, for å nå målene. I tillegg har de aktivt delt kunnskap og erfaringer med resten av bransjen. Den ene prisvinneren har vært en sentral kraft i flere av Norsk Vanns organer og prosjekter, og var tidlig en viktig pådriver for Norsk Vanns engasjement for bærekraft.

Styringsgruppen for Norsk Vanns bærekraftprosjekt har vært jury for bærekraftprisen 2017, sammen med ledelsen i Norsk Vann.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår