Informativt om brannfarlige kuldemedier

 
Informativt om brannfarlige kuldemedierIllustrasjonsbilde
Stig Rath, fagdirektør kulde i bransjeorganisasjonen VKE, er nå ute med informasjonsheftet «Brannfarlige kuldemedier».

Stig Rath har blant annet tidligere skrevet læreboken som er pensum for kulde- og varmepumpemontører på videregående.

I heftet beskrives alt fra myndighetskrav, til beste praksis for kulde- og varmepumpemontører. Målgruppen er alle som skal håndtere, eller prosjektere kuldeanleggeller varmepumper med brannfarlige kuldemedier.

Viktige lovpålagte krav, som forskrift om håndtering av farlig stoff og ATEX-brukerforskriften, gjennomgås i detalj. Heftet gir en innføring i risiko og risikovurdering av installasjoner og arbeidsoppgaver, samt en innføring i hva som er nødvendig for å oppnå sikker håndtering ved transport, lagring, vedlikehold, reparasjon, og kassering av kuldeanlegg med brannfarlige kuldemedier.

Formålet er å vise beste praksis for å minske farene ved denne type arbeid. Heftet er rikt illustrert og av innhold kan nevnes:

• Lovgivning, forskrifter og standarder

• Kompetansekrav

• Myndighetenes krav til risikovurderinger

• Personlig verneutstyr og riktig verktøy

• Gjenvinning eller kassering av brannfarlig kuldemedium

• Utskifting av kompressor

Heftet kan bestilles i nettbutikken til Moderne Kjøling AS. Norsk Kjøleteknisk Forening har gjort dette til en medlemsfordel, så NKF-medlemmer får en rimeligere pris om de kjøper heftet direkte hos foreningen. Heftet inngår i kursmateriellet for de som velger å ta Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) sitt en-dags sikkerhetskurs for kuldemontører og andre som arbeider med brannfarlige kuldemedier. Heftet er på 112 sider.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår