Installeres på et øyeblikk

 
Installeres på et øyeblikk
Nye urinalsystemer fra Geberit.

Konferansehotellet Mövenpick hadde et gammelt urinalsystem som trengte mye vedlikehold. Hotellet ønsket å bytte ut de gamle urinalene med nye, uten å måtte renovere hele sanitærrommet. Urinalsystemene fra Geberit passer perfekt til slike oppgaver.

Mövenpick konferansehotell ligger nær Zürich lufthavn. Så langt det er mulig, blir vedlikeholdsarbeider utført når hotellet ikke har seminarer eller arrangementer på noen uker. Dette var også tilfellet med den delvise renovering av toalettene, der seks urinaler med foreldet spylestyring måtte byttes ut med nye, vedlikeholdsvennlige systemer. Flisene på vegg og gulv samt alle andre installasjoner skulle beholdes. Tidsrammen for prosjektet: fem dager.

Gjennomprøvde Duofix montasjeelementer
Umiddelbart etter at de gamle urinalene var fjernet, rengjorde spesialister avløpsrørene bak veggen på fagmessig vis. Det viste seg at de over 30 år gamle PE-rørene fra Geberit var i utmerket stand, bortsett fra noen kalkavleiringer her og der. Dermed kunne rørleggerne begynne å installere Geberit Duofix- montasjeelementer litt før planen. Det viste seg å være en enkel oppgave for de to fagfolkene. I løpet av få timer var de seks blå metallrammene trygt festet til vegg og gulv, alle tilkoblingene for de nye urinalene var klargjort, og monteringsplatene i tre til skilleveggene mellom urinalene var skrudd fast. En perfekt innrettet og robust støttestruktur var dermed på plass. I stedet for å kle denne strukturen med gipsplater og fliser, valgte hotelledelsen et robust laminat. Så snart rørleggerne hadde installert montasjeelementene, sto to snekkere klare til å ta mål. Senere samme dag var de tilbake på verkstedet sitt, der de med stor presisjon skar til veggkledningen, som består av bare fire deler. Dagen etter monterte de kledningen.

Vedlikeholdsfri design
Allerede fjerde dag kunne rørleggerne begynne å installere de nye urinalene og skilleveggene. Det ble en helt ny opplevelse for de to proffene. – Da vi installerte det første urinalet, holdt vi oss ganske enkelt til monteringsanvisningen, forteller Paul Arnold, sjefsmontør i firmaet Bürge Haustechnik. – De neste fem urinalene og skilleveggene var på plass på et øyeblikk. Når det gjelder installering er de nye urinalsystemene fra Geberit godt gjennomtenkt ned til minste detalj.

Marcel Sorrentino, leder for anleggsdrift ved Mövenpick kongresshotell, ble gledelig overrasket over at renovasjonsarbeidet var fullført etter bare fire dager. – Jeg har store forventinger til designen på disse nye urinalene, forteller han. – Hvis noe slutter å fungere, er det bare å fjerne hele styreenheten fra dockingstasjonen og bytte den ut med en ny modul. Dette er en elegant måte å forhindre driftsforstyrrelser på.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår