Nå kan du styre gulvvarmen med mobilen

 
Nå kan du styre gulvvarmen med mobilenBildet: Å implementere et styringsprogram på en liten termostat er knotete, men med en app klarer man å løse dette kravet mye bedre. Dette øker brukervennligheten betydelig og gjør det enklere å regulere termostaten etter ditt behov, sier Schiefloe.
Sikom lanserer termostat for gulvvarme med Bluetooth 5.0 long range styring.

Sikom som er godt kjent for ring hytta varm, satser nå for fullt på smart styring av boliger. I samarbeid med Nordic Semiconductor lanserer selskapet en ny og mer brukervennlig styring av termostaten for gulvvarme.

– Long range-delen er helt ny fra Nordic, som nå lanserer en Bluetooth Low Energy (BLE) chip. Vi er først ute med å ta i bruk denne nye teknologien i en termostat, sier Torfinn Schiefloe salgs- og markedssjef i Sikom i en pressemelding.

Dominerende teknologi
Long range-funksjonalitetet vil åpne opp for at Blåtann blir den dominerende teknologien for kommunikasjon mellom enhetene i et smarthus, mener Sikom.
– Dette vil komme for fullt, og vi har bygget opp spisskompetanse på BLE anvendt i smarthusløsninger. Vi ser at det er flere lysleverandører som også går i den retningen nå. Så dette kommer, sier Schiefloe.

Øker brukervennligheten
Markedssjefen i Sikom viser til at EU stiller stadig strengere energikrav til produkter og at det allerede har kommet krav om at alle varmekilder – alt fra termostater til varmeovner – oppnår grønne poeng. Dette for å være godkjente.
– Konsekvensen er at alle nye termostater for gulvvarme må ha styringsprogram. Å implementere et styringsprogram på en liten termostat er knotete, men med en app klarer man å løse dette kravet mye bedre. Dette øker brukervennligheten betydelig og gjør det enklere å regulere termostaten etter ditt behov, sier Schiefloe.

Smartere strømstyring
Sikom har også utviklet en helt ny løsning for smartere strømstyring. Den kommer på markedet til høsten. 
– Vi tror vi er først i Norge med å ha utviklet en liten utstyrsenhet, HAN-plugg. Den monteres på skinne i sikringsskapet og henter sanntidsdata fra strømmåleren din Med en gang du skrur på varme ser du at strømforbruket øker, forteller Schiefloe.

Vil redusere toppene
Strømdataene kommuniseres deretter trådløst inn mot en styringsgateway som blir montert i boligen, som igjen styrer termostater, brytere, releer osv. Alt tilgjengelig i og styrbart fra Sikom Living appen.
– Målet er å få ned effekttoppene. Det er mange «usynlige» laser som kan kobles ut når forbruket går opp. Få vil for eksempel merke at varmtvannstanken eller gulvvarmen på badet blir koblet ut i 30 minutter, når strømforbruket er på sitt høyeste. Etterhvert som systemet blir smartere vil vi også integrere elbilladerne.
Sikoms løsning er så langt tilpasset to av de 3-4 ledende målerleverandørene, som dekker omlag 70 prosent av husstandene i Norge.

Om Sikom:
Sikom utvikler og selger mobil- og internettbaserte fjernstyrings- og overvåkningsløsninger, basert på egenutviklet programvare- og utstyrsplattform. Alle løsninger styres/overvåkes via apps, internett eller SMS. Hovedmarkeder er ”ring-hytta-varm”, smartbolig med hovedfokus på varmestyring, samt å muliggjøre fjernstyring for andre utstyrsleverandørers produkter innenfor varme- og sikkerthetssegmentet. Sikom har 16 ansatte basert i Trondheim og på Verdal, og omsatte i 2017 for ca 18 mill NOK. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår