Nye Crafter – funksjonell og pålitelig

 
Nye Crafter – funksjonell og pålitelig
Nye Volkswagen Crafter kan leveres med en maksimal nyttelast på 5,5 tonn og et lastevolum på inntil 18,4 kubikkmeter, og med hele 69 forskjellige konfigurasjoner finner alle noe som passer sitt bruk.

Nye Crafter er basert på et helt nyutviklet chassis med holdbare og drivstoffgjerrige motorer, velfunderte lasteløsninger, en ergonomisk førerplass og en rekke assistentsystemer som skal gjøre arbeidshverdagen lettere og sikrere.

Det spesielle med nye Crafter er at bilen har blitt utviklet helt på nytt, basert på nært samarbeid med kundene.

- Utviklingen av nye Crafter var en unik mulighet til å unngå kompromisser. Den nye modellen representerer en fusjon av produktfokus og kundefokus. Med andre ord er dette en bil som er utviklet fra kundens perspektiv, sa styreleder i Volkswagen Commercial Vehicles, Dr Eckhard Scholz, under lanseringen.

Crafter vil være tilgjengelig i en lang rekke forskjellige varianter – inkludert versjoner med høy nyttelast. Det vil være tre lengder (5986, 6836 eller 7391 mm) og tre høyder (2355, 2590 eller 2798 mm) tilgjengelig i varebilversjonene. I tillegg leveres Crafter som single og double cab i varierende lengde med eller uten påbygg.

Den innvendige plassen er den største i klassen, og den forhjulsdrevne varianten har et lastevolum på inntil 18,4 kubikkmeter og en tillatt totalvekt på opptil 4 tonn. Mellom hjulhusene måler Crafter hele 1380 mm, og varerommet er inntil 4855 mm langt. Nye Crafter har også en helt ny måte å sikre lasten på. Takket være festene i både gulv, sidevegger, skillevegg og tak kan lasten virkelig sikres ”i alle bauger og kanter”.

Det nye chassiset leveres med McPherson-understell foran og fem forskjellige varianter av en stiv bakaksel. For første gang i dette segmentet blir nye Crafter også tilgjengelig med elektromekanisk styring – en løsning som gir bedre kjøreegenskaper og enklere manøvrering.

Førerassistentsystemene gjør hverdagen både enklere og sikrere for sjåføren. Takket være den elektromekaniske styringen kan nye Crafter leveres med en lang rekke aktive assistentsystemer som vi kjenner fra Caddy og T6. Utstyr som aktiv filholder (Lane Assist), parkeringsassistent (Park Assist) og et system som hjelper til med tilhengermanøvreringen (Trailer Assist). Blant det andre utstyret som er tilgjengelige finner man ting som adaptiv cruise control, automatisk nødbremsesystem, sidevindassistent, automatiske fjernlys og en hel rekke andre nyvinninger i klassen.

Motorene i nye Crafter er basert på MDB (Modular Diesel Platform)-arkitekturen, men er spesialtilpasset de ekstra tøffe kravene som stilles til en bil i kommersiell drift – enten det er snakk om korte distanser i urbane omgivelser eller lengre strekninger. 2,0 TDI-motoren tilfredsstiller naturligvis EU6-kravene og leveres i tre forskjellige versjoner som yter 102, 140 eller, som BiTurbo TDI, 177 hestekrefter. Sammenlignet med forrige generasjon Crafter er motorene i gjennomsnitt 15 prosent mer drivstoffeffektive, og takket være holdbarheten bidrar motorene også til å senke den totale kostnaden over bilens levetid.

Førsalget av nye Crafter vil starte i November 2016.

Fra midten av 2017 vil Crafter også bli tilgjengelig med en 4MOTION-variant med tverrstilt motor og en bakhjulsdreven variant med langsstilt motor.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår