Ønsker å utvikle Tangen sentrum

 
Ønsker å utvikle Tangen sentrumBildet: Tangentoppen er et av de første prosjektene som skal gjennomføres etter at kommunen får ny kommuneplan. Illustrasjon: Wir Arkitekter AS
AKTUELLE PROSJEKTER: Nesodden kommune inviterer til parallelloppdrag for utvikling av Tangen sentrum.

Av Bjørn Laberg

Nesodden kommune inviterer konsulentteam innen arkitektur og plan til et honorert parallelloppdrag for å få kreative og realistiske innspill til utvikling av Tangen sentrum.

«Nesodden kommunen ønsker å tildele tre kontrakter for gjennomføring av parallelloppdrag. Parallelloppdraget skal bidra til kommunens arbeid med visjoner, fremtidsbilder og gjennomføringsstrategi for utviklingen av sentrum, og danne grunnlag for kommunens arbeid med en områdeplan for nye Tangen sentrum», heter det blant annet i konkurransegrunnlaget.

Trinnvis strategi

Kommunen vil benytte prosessen og bidragene til å skape oppmerksomhet rundt det forestående planarbeidet, samt til å engasjere til debatt blant administrasjon, politikere, innbyggere, utbyggere og næringsliv.
Kommunen eier store deler av arealene som skal utvikles, og vi ønsker at teamene skal belyse kommunens rolle i sentrumsutviklingen. I tillegg skal teamene foreslå en trinnvis strategi for gjennomføring av tiltak.
I tillegg til boliger, har kommunen behov for å legge flere funksjoner i sentrum, som ny ungdomsskole eller utvidelse av eksisterende ungdomsskole, barnehage, næringslokaler og kulturarenaer, svømmehall og flerbrukshall.

God fortetting

For å få plass til flere funksjoner ønsker kommunen at det legges opp til bygninger med flere funksjoner samlet. Disse konkrete prosjektene vil være viktige brikker som teamene kan spille med i parallelloppdraget. En god fortetting vil være avgjørende.
Parallelloppdrag er ingen konkurranse, det kåres ingen vinner og kommunen kan bruke materialet fra de ulike konsulentene slik en måtte ønske i stedsutviklingsprosessen. Nesodden kommune benytter Norske arkitekters landsforbund (NAL) som prosessveileder i gjennomføringen av parallelloppdraget.
Parallelloppdraget er delfinansiert av Akershus Fylkeskommune.

Tilbudsfrist: 6. februar

Kilder: ByggeNorge / Byggfakta Live / Nesodden kommune

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår