Oppgraderer tekniske anlegg ved Ila fengsel

 
Oppgraderer tekniske anlegg ved Ila fengselIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Statsbygg ønsker å rehabilitere tekniske anlegg ved Ila fengsel, og utlyser nå anbudskonkurranse.

Av Bjørn Laberg

Statsbygg har fått i oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet (JD) å rehabilitere de tekniske anlegg i deler av bygningsmassen ved Ila fengsel og forvaringsanstalt.

Rehabiliteringen av de tekniske anleggene i Hovedbygg, Sydblokka og Annekset (opsjon) omfatter blant annet utskifting av tekniske anlegg for VVS og elektro i eksisterende bygg. Dette er ingen totalrehabilitering, men rehabilitering av tekniske anlegg.

Litt fra konkurransegrunnlaget:

• Bygningsmessige arbeider består i vesentlig grad av overflatebehandling av eksisterende flater som blir berørt av rehabilitering tekniske anlegg, med unntak av nytt teknisk bygg og opsjoner for ombygging av helseavdeling (4.etg. Hovedbygg) og fellesskapsavdelinger (avd. E og H) i Sydblokka.

• For å få et best mulig prosjekteringsunderlag ønsker man at det tidligst mulig blir gjort en punktskyskanning (3D laserskann) av eksisterende bygg (Hovedbygg og Sydblokka) og synlige bygningsdeler som inngår i ulike tekniske anlegg for VVS og elektro. Punktskyen skal resultere og leveres i separate "slim-BIM" (Modeller), en for bygg, en for VVS og en for elektro.

• Ny automatikk med automatikkfordelinger skal etableres for alle nye ventilasjonsaggregater i Hovedbygget og Sydblokka.

• Statsbygg har innegått rammeavtale med GK Inneklima AS og vil benytte Piscada som toppsystem. Alle automatikk-komponenter som sensorer, ventiler, motorer og detektorer etc. skal visualiseres som systembilder på dette systemet.

• All belysning i rommene med unntak av cellene og birom skal kunne styres av/på/, basert på tilstedeværelse. Utelyset skal styres basert på tid og kalender(astrour). Det skal installeres tilstrekkelig antall tilstedeværelsesdetektorer i alle rom.

• Solavskjerming styres sentralt mot utendørs værstasjon (det skal hentes inn værdata fra alle fasader med solavskjerming). Det skal være mulig å overstyre persienner for alle rom enkeltvis og gruppevis pr. fasade via touch-panel i vaktrommene.

• Statsbygg har rammeavtale med 5 leverandører på automatikk og feltutstyr. Statsbygg forbeholder seg retten til å tiltransportere sideentreprenør for automatikk og feltutstyr. Aktuelle leverandører som kan få tildelt oppdraget med levering av automatikk og feltutstyr, geografisk område Oslo + Øst er:

-GK AS
-PowerTech Engineering AS
-Schneider Electric Norge AS
-SRO AS
-Guard Automation AS

En av disse vil bli tildelt etter mini-konkurranse avholdt av Statsbygg. Det vil bli avholdt et informasjonsmøte den 8. desember kl. 13.00 via Teams.

Tilbudsfrist: 18. januar 2021

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / Statsbygg

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår