Optimera etablerer kontor for tekniske tjenester på Hamar

 
Optimera etablerer kontor for tekniske tjenester på HamarRawand Mohamed er avdelingsleder for Optimera Tekniske tjenester på Hamar som ligger innunder Optimera Byggsystemer som Ståle Sagstuen (t.h.) leder.
Optimera Tekniske tjenester tegner bygninger, utformer sikre og miljøvennlige konstruksjoner og beregner materialkostnader. Fordi etterspørselen etter disse tjenestene har vokst kraftig fra håndverkere, byggmestre og boligbyggere, åpner virksomheten nå et helt nytt kontor på Hamar.

– Innlandet er riktig sted for etableringen og interessant for oss på flere måter. Lokaliseringen gir oss blant annet nærhet til det viktige treindustri-clusteret her og et interessant rekrutteringsgrunnlag i kandidater fra NTNU på Gjøvik, sier Ståle Sagstuen, direktør i Optimera Byggsystemer AS.

Tekniske tjenester er en avdeling i Optimera Byggsystemer AS som totalt har over 175 medarbeidere og fem fabrikker. Det nye kontoret blir samlokalisert med Optimera Byggsystemer sin fabrikk ved Trehørningen industriområde. Her vil nye medarbeidere bli tilknyttet et miljø med 50 ansatte inkludert åtte ingeniører.

Det nye Hamar-kontoret innebærer en utvidelse av Optimera Tekniske tjenester som til nå i hovedsak har vært på Stangeland i Sandnes. Virksomheten kan se tilbake på mange års positiv utvikling. De to kontorene skal nå dekke etterspørselen fra kundegrupper over hele Norge.

Bakgrunnen for å åpne enda et kontor er økt kompleksitet i byggeprosjekter. Kravene til presisjon, dokumentasjon og tegninger, inkludert 3D, vokser. Nye tekniske standarder kommer fortløpende. Salgskalkyler, prosjektering, beregning tilknyttet brann, statikk (bæreevne), lyd, energi og miljø inngår i tjenestespekteret.

– Mange proff-kunder verken ønsker eller har ressurser til å etablere denne kompetansen selv. Våre tekniske tjenester gjør det mulig for dem å konsentrere seg om sine kjerneaktiviter mens vi håndterer resten. I stedet for å gå til store konsulentselskaper, får de tjenestene direkte fra oss som de allerede har et godt samarbeid med. Dette inkluderer også ferdige priskalkyler basert på kundenes avtale med Optimera eller Montér, sier Ståle Sagstuen.

Med rundt 140 Montér byggevarehus og et tosifret antall Optimera Proff-sentre er Optimera Norges største byggevareleverandør. Selskapet har gjort mange grep for å forenkle arbeidshverdagen til proff-kundene utover byggevare-tilbudet.

– Fabrikkene våre produserer prefabrikerte bygningselementer etter arkitekttegninger og standard-elementer som takstoler og garasje-elementer. Vi leverer også såkalt precut som er ferdig tilkappet trelast med monteringsanvisning og byggeprosjekttilpasset lassinndeling. Alt forenkler jobben for de utførende, bidrar til økt effektivitet og ikke minst lønnsomhet, sier Sagstuen.

Gjennom e-handelsportalen MinOptimera kan proff-kundene gi tilbud rett etter befaring, bestille varer direkte og levere komplett dokumentasjon ved prosjektets slutt. Optimeras landsdekkende logistikknettverk med 10 distribusjonssentre får varene raskt ut til byggeplassen.

I februar lanserte Optimera seg som leverandør av tredjepartslogistikk (3PL) og tar dermed prosjektansvar og koordinerer leveranser utover sine egne byggevarer, inkludert EL, VVS, kjøkken og ventilasjon. I fjor ble 90 Optimera-anlegg sertifisert som Miljøfyrtårn.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår