Panasonic flytter produksjon av varmepumper til Europa

 
Panasonic flytter produksjon av varmepumper til EuropaBildet: Høytidstemt under åpningen av ny fabrikk i Pilsen, Tsjekkia
Panasonic åpner ny fabrikk i Pilsen, Tsjekkia. Fabrikken skal produsere luft-til-vann varmepumper, og er et resultat av økende etterspørsel og et ønske om å være nærmere det nordiske markedet.

Det nordiske markedet etterspør mer av Panasonics luft-vann varmepumpeprodukter og den nye lokasjonen for produksjon og utvikling av deres Aquarea-produkter er et direkte resultat av det. Etterspørselen kommer både fra de som installerer luft-vann systemer i eksisterende hus, men også en stor del fra nybyggermarkedet.

Panasonic selv ser frem til å kunne ha denne ressursen så nærme i fremtidig produktutvikling.

- Vi er veldig stolte av de nye fasilitetene og mulighetene dette gir oss i Norden og resten av Europa. Vi ser en årlig vekst i etterspørselen etter Aquarea luft-til-vann-produkter i Europa og denne nye fabrikken vil møte denne etterspørselen effektivt og på en mer bærekraftig måte, sier Sofia Törnlöf, markedssjef Panasonic Nordic i en pressemelding.

Raskere leveranser
Panasonic sine luft-til-vann-varmepumper, Aquarea-serien, gir varme, kjøling og varmt vann ved å bruke energien fra luften. Slik er den et billigere, renere og mer bærekraftig alternativ til fossilt drivstoff og elektriske løsninger.

Tidligere har Panasonic fraktet luft-til-vann varmepumpene til Europa fra fabrikken deres i Malaysia. De nye produksjonsfasilitetene i Tsjekkia gir Panasonic enda bedre evne til å møte etterspørselen og skape en smidigere tilnærming til produktdesign i tråd med europeiske forskrifter. For Panasonic sine kunder vil leveransetiden på Aquarea bli redusert takket være korte transportdistanser, noe som også bidrar til å redusere den miljømessige innvirkningen det har å transportere produkter fra Malaysia.

Siden 2010 har Panasonic satt standarden for luft-til-vann varmepumper i Europa med sin pålitelighet, enkelhet og innovasjon. I følge planene til Panasonic vil den nye fabrikken, som starter med én produksjonslinje, gradvis øke produksjonen opp til 40 000 Aquarea-enheter årlig, og bli en av hovedfabrikkene for Aquarea. Med over 60 års erfaring innen varme- og kjøleløsninger fortsetter Panasonic å utvikle produkter med energieffektivitet og bærekraft i tankene, og sikre en mer energieffektiv fremtid for sine kunder
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår