Rehabiliterer ventilasjon og varme

 
Rehabiliterer ventilasjon og varmeIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Sunndal kommune innbyr til åpen tilbudskonkurranse på totalentreprise for installering av nytt varmeanlegg i gymnastikkbygg, samt nytt luftbehandlingsanlegg i bygg 3 og 4 ved Tredal skole.

Av Bjørn Laberg

Som en del av entreprisen skal det også inngå elektrotekniske- og bygningsmessige hjelpearbeider for VVS-anleggene.

Det er i dag installert elektriske varmekabler i begge garderobene og begge dusjrommene ved Tredal skole. Varmekablene skal beholdes, men det skal i tillegg installeres radiatorer i garderobene. Transmisjons- og infiltrasjonsvarmetapet forutsettes dekket med takmonterte strålevarmepaneler i gymnastikksalen og radiatorer i de øvrige rommene.

Regulering av varmetilførsel skjer ved hjelp av soneregulering, ved at det benyttes romfølere og elektroniske reguleringsventiler. Hovedshunting skjer i teknisk rom. Ny fjernvarme vekslersentral i kjeller på gymnastikkbygget skal dekke oppvarmingsbehovet til romoppvarming i dette bygget.

Det forutsettes at de nye ventilasjonsaggregatene, for bygg 3 og bygg 4, tilknyttes den eksisterende fjernvarmeledningen. Totalt termisk effektbehov er beregnet til cirka 50 kW.

Det skal installeres et nytt automatikkanlegg for nye ventilasjonsaggregater i bygg 3 og bygg 4. I tillegg skal det installeres automatikkanlegg for sonestyring av romtemperatur i forbindelse med nytt varmeanlegg i gymnastikkbygget.

I tillegg til personbelastning og materialbelastning må også aktiviteter og prosesser vurderes og legges til grunn for dimensjoneringen av luftmengder. Luftmengder skal økes over anbefalt friskluftmengde dersom man mener det er nødvendig for å gi et godt inneklima.

Tilbudsfrist: 8. juli 2019

FAKTA:

Fylke: Møre og Romsdal

Kommune: Sunndal

Tiltakshaver: Sunndal kommune

RI VVS-teknikk: VRG - VVS Rådgiverne AS, Trondheim

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår