Skal bygge gigantisk kjølesystem i Mekka

 
Skal bygge gigantisk kjølesystem i Mekka
Rambøll skal bygge et av verdens største kjølesystemer i Mekka. Kjølesystemet skal gjøre reisen mer komfortabel for de mange pilgrimmene under den muslimske pilgrimsferden Hajj.

De siste åtte årene er hele 3.600 falleferdige bygninger revet for å gjøre plass til en ny og bred rute for fotgjengere i Mekka. The King Abdul Aziz Road Project er 3,65 km langt, i gjennomsnitt 320 meter bredt og strekker seg fra byens utkant til Den hellige moské.

Prosjektet omfatter oppføring av to veier, en metrolinje, en stor moské og over 200 bygninger som kan huse mer enn 100.000 mennesker. Projektet blir et av verdens største kjølesystemer og sikrer dermed Rambøll en plass i toppen av den globale kjøleindustrien.

- Prosjektet er svært spennende og en stor utfordring. Vi vil bruke 150 MW strøm for å produsere 500 MW kjøling, noe som vil merkes på el-nettet. I første omgang skal vi finne et optimalt konsept hvor vi fastsetter typen og antallet kjølesentraler, rørsystemer og kobling mellom rør og bygning. I fase to vil vi bistå kunden med anbudskonkurranse for å velge entreprenør, sier Jens Ole Hansen, leder av Rambølls avdeling for international fjernkjøling i en pressemelding.

Rambøll står som teknisk rådgiver for kjølesystemet og leverer konseptuelt design, kravspesifikasjoner og anbud. Byggeprosjektet dekker et område på 6,3 millioner kvadratmeter og tidsrammen for projektet er ca. ti år. Kunden er Umm Al Qura for Development & Construction Company, og det nye King Abdul Aziz Road Project forventes å kunne forbedre forholdene for pilgrimsaktiviteten under Hajj.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår