Sverger til vinyl og baderomspanel

 
Sverger til vinyl og baderomspanelBildet: Rørleggermester Joakim Siljuberg bygger mange bad, men de fleste med vinyl og baderomspanel. Foto: Rune Midtskogen
– Selv om jeg også bygger bad med flis, mener jeg den sikreste formen for membran er kombinasjonen vinyl og baderomspanel, mener rørleggermester Joakim Siljuberg

De siste par årene har Siljuberg bygget over 100 bad med vinyl og baderomspanel. 

– For min del handler det hele tiden å levere det optimale til kundene, sier Siljuberg til Fagrådet for våtrom.

Vi møter den dyktige fagmannen på et byggeprosjekt på Kløfta hvor rørleggermesteren jobber for harde livet. 29-åringen har gjort stor suksess med Borgen Rørleggerbedrift AS siden han overtok butikken i 2011. De siste årene har den Godkjente våtromsbedriften med hovedbase på Dal ved Råholt levert meget gode økonomiske resultater. I dag teller bedriften fire ansatte, men flere er på vei inn døra. Selv jobber Joakim 12-14 timer fem dager i uken.

– Det er ingen kjære mor å drive bedrift, men jeg stortrives. Det viktigste for meg er at kunden blir fornøyd og at vi leverer fra oss godt håndverk innenfor tekniske krav, sier han smilende.

29-åringen er en erfaren badebygger, og ukentlig jobber han på et bad. Da ofte sammen med tømreren. For i de siste par årene har bruken av vinyl og baderomspanel nærmest eksplodert, skal vi tro rørleggermesteren.

– Selv om jeg også bygger bad med flis, mener jeg den sikreste formen for membran er kombinasjonen vinyl og baderomspanel. Jeg er overbevist om at dette vil komme mer i tiden som kommer, og jeg bygger klart flest bad av den typen, forteller han til Fagrådet for våtrom.

– Er du klar over at du nå kan erte på deg en hel bransje?

– Det får så være. En kan ikke argumentere for at vinyl og baderomspanel er et dårligere alternativ enn membran og flis. Utviklingen går fremover også i denne bransjen, sier rørleggermesteren.

Rørleggermesteren er nøye med rørarbeidet på et bad hvor han bygger uten flis.
– Det er viktig med riktig bruk av mansjetter rundt veggboksene, og overgang fra mansjett til plate. Bruk mansjett som du er sikker på vil sitte, hvis ikke kan det komme vann i platene og i alle åpninger. Husk: Det er god service og skikkelig håndverk vi som er i denne bransjen lever av, sier Joakim Siljuberg.

– Fagrådet registrer trendene med storformat flis og malte overflater appellerer til markedet. Vårt råd til håndverkeren er; les montasjeanvisningen! Vi ser fortsatt at mange vinylgulv legges feil. Den riktige måten å gjøre dette på finner du i Byggebransjens våtromsnorm og monteringsanvisningen til leverandøren, sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår