Søker totalentreprenør til bassengprosjekt i Moss

 
Søker totalentreprenør til bassengprosjekt i MossBildet: Høyenhald Bad, Byfogd Sandbergs gate 5 i Moss. Foto: Moss kommunale eiendomsselskap
AKTUELLE PROSJEKTER: Moss kommunale eiendomsselskap utlyser totalentreprise på levering og montering av nytt ventilasjonsanlegg og varmepumpeanlegg for Høienhall bad i Moss.

Av Bjørn Laberg

På Høyenhald Bad, Byfogd Sandbergs gate 5 i Moss, skal ventilasjonsaggregatene byttes. Det skal også monteres varmepumpe luft/væske, samt oppvarming av bassengvann. Varmt forbruksvann tilkoples nytt varmepumpeanlegg.

Litt fra prosjektbeskrivelsen:

• Dagens ventilasjonsaggregat type Menerga system 36.01 skal demonteres og fraktes bort. 
• Dagens ventilasjonsaggregat type Covent GMG 800 system 360.02 skal demonteres og fraktes bort.
• To av varmtvannstankene som er av den gamle typen i korridor utenfor garderober skal demonteres og fraktes bort.

Det skal leveres nytt aggregat type Menerga system nr 360.01 for erstatning for revet anlegg. Anlegget skal være komplett med styretavler og nødvendig automatikk. Anlegget skal leveres med samme ytelse og funksjoner som dagens anlegg. Anlegget skal koples opp mot den nye varmepumpen som installeres. 

Alle rivearbeider av innkledning varmtvannstanker og eventuelt andre bygningmaterialer som må rives for å demontere tekniske anlegg, skal medtas i tilbudet. Det beholdes 4 av dagens varmtvannstanker og det monteres inn en ny akkumulator tank som tilknyttes den nye varmepumpen med nødvendige pumper, shunter og automatikk.

Tappevannet skal forvarmes via en ny tank med varmespiral og varme opp tappevannet styrt av en føler i tappevannstanken. Det er derfor viktig at varmepumpen kan klare følgende temperaturer:

Utetemperatur / Tur varmepumpe:
3 gr C / 70 gr C
-5 gr C / 63 gr C
-10 gr C / 61 gr C
-15 gr C / 58 gr C

De eksisterende tankene med el kolbe koples slik at dagens el. kolber har en funksjon som tilleggsvarme når varmepumpen ikke strekker til.

Bassenget har i dag oppvarming med 3 elektriske varmekolber, disse skal beholdes som backup varme. Det skal leveres varmeveksler til basseng i titan og for anleggets full flow. Alt utstyr skal styres via SD-anlegg (BACnett).

Bildet: Høyenhald Bad. Foto: Moss kommunale eiendomsselskap

Det skal monteres og leveres en varmepumpe luft/ veske frittstående i bakgården utenfor ventilasjonsbygget. Pumpe skal ha kuldemediet R290 (propan)og kapasitet på ca. 56 kW varmeytelse.

Det er boliger tett inntil oppstillingsplass til varmepumpe og lydtrykket må derfor ikke være over 38dB på 10 meter. 

Varmepumpen skal ha minimum to kompressorer, vannkjølt kondensator, elektronisk ekspansjonsventil og automatsikringer. Varmepumpen skal ha overdimensjonerte EC vifter med lav RPM for å redusere støy og øke energieffektiviteten.

Oppdragsgiver: Moss kommunale eiendomsselskap
Tilbudsfrist: 24. mai 2024

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle bygge- og anleggsprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår