Tar HMS på alvor

 
Tar HMS på alvorBilder fra markeringen av verdensdagen for sikkerhet i arbeidslivet. Foto: Nye Veier/Eiffage
Den 28. april ble verdensdagen for sikkerhet og helse i arbeidslivet markert over hele verden. Ansatte både i Nye Veier og Eiffage som jobber med utbyggingen av ny E18 Rugtvedt-Langangen markerte dagen med kake og brus ved Blåfjell. Prosjektet har pågått i 424 dager uten H1 og H2 skader og ulykker.

-Det er gledelig at det siden oppstart av fysiske arbeider på prosjektet E18 Rugtvedt-Langangen ikke har vært alvorlige skader. Vi gratulerer alle i prosjektet med innsatsen og vil berømme totalentreprenøren Eiffage Génie Civil for systematisk arbeid med HMS. Nye Veier skal ha en god sikkerhetskultur og dette er vi også opptatt av i samarbeidet med våre totalentreprenører, sier Morten Lossius, prosjektsjef i Nye Veier.

Det har pågått fysiske arbeider i prosjektet i om lag et år blant annet pågår bygging av tårnet til den nye Grenlandsbrua og det er tunnelarbeider.

-HMS i bygg og anleggsbransjen er mye mer enn rutiner og verneutstyr, skal man lykkes med å unngå skader og ulykker må det bygges en kultur for å si fra, for å bry seg og for å dele. Åpenhet – det å snakke om sikkerhet er avgjørende, både for å fremme helsen til de ansatte, men også for at arbeidstakerne skal kunne stole på hverandre, sier Vincent Papait, Eiffage-sjef i Norge.

Temaet for årets verdensdag er nettopp viktigheten av å fremme dialog og åpenhet for å skape en kultur som ivaretar sikkerhet og helse for ansatte på jobb.

-Derfor markerer vi sikkerhetsdagen og vi benytter også anledningen til å feire at prosjektet har pågått i 424 dager uten ulykker og skader, sier Papait.

Samtlige medlemmer av prosjektet E18 Rugtvedt-Langangen var invitert til en samling i et stort telt som var satt opp ved Blåfjell. All aktivitet i området ble stanset fra klokken 10, slik at alle som arbeider med prosjektet fikk ta del i markeringen.

Eiffage gjennomfører månedlige møter der sikkerhet til arbeidstakerne er eneste tema. Det mener både Lossius i Nye Veier og Papait i Eiffage er et godt tiltak for at selskapet skal unngå ulykker og skader frem til nye E18 Rugtvedt-Langangen etter planen skal stå klar i 2025.

– Vi har hatt gode HMS-resultater så langt i prosjektet, og sikkerhetsmøtene er viktige i så måte. Som byggherre og totalentreprenør skal vi samarbeide og fortsette å jobbe hardt for at vi fremdeles skal unngå skader og ulykker på arbeidsplassen, sier Lossius og Papait.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår