Tilbyr kurs om ventilert inneklima

 
Tilbyr kurs om ventilert inneklimaArne Pihl Bordi holder kurs om ventilert inneklima. (Foto: NemiTek)
VVS-ekspert Arne Pihl Bordi fra Norconsult holder kurs om ventilert inneklima i regi av NemiTek. Kursene holdes over hele landet, og retter seg mot rådgivende ingeniører, entreprenører, prosjektledere, byggdriftere og eiendomsbesittere.

(Kilde: Norconsult)

Inneklimaet i et bygg påvirkes av mange ulike faktorer, og regelverket som legger føringer for hva som definerer et godt inneklima er svært komplekst. I kurset om ventilert inneklima tar Pihl Bordi for seg de ulike faktorene som påvirker inneklimaet - og hvilke lover, forskrifter, veiledere og føringer som påvirker valgene vi tar for å skape gode bygg. Han ser blant annet på:

  • Ventilasjonshistoriens utvikling.
  • Dagens regelverk som påvirker inneklimaet, og som er mer enn det som står i teknisk forskrift.
  • Forskjellige bygningstypers krav og behov.
  • Hvordan vi kan regne på ulike inneklimafaktorer.
  • Hvordan for tørr og for fuktig luft påvirker mennesker og materialer, og om vi bør gjøre noe med det.
  • Hvordan vi praktisk skal utforme luftinntak og øvrig ventilasjonsanlegg for å i best mulig grad, og i henhold til forskrifter og standarder, sørge for at luften vi tar inn blir god.
  • Og om hybride ventilasjonsprinsipper ivaretar de krav som de regelverkene stiller til innemiljø generelt og ventilasjonsanleggene spesielt.

Totalt vil det holdes kurs 15 steder i landet i løpet av 2019 og 2020. Til nå er kurset gjennomført i Trondheim, Sarpsborg, Porsgrunn, Oslo, Bodø, Stavanger og Haugesund med gode og hyggelige tilbakemeldinger fra kursdeltagere. Det skriver Norconsult i en pressemelding.

Ventilasjonsfagets ansikt utad
Arne Pihl Bordi er utdannet høgskoleingeniør innen VVS og klimateknikk og jobber i dag som fagkoordinator VVS i Norconsult. I tillegg bekler han stillingen som Fagsjef Ventilasjon i NemiTek (Norsk VVS Energi- og Miljøtekniske Forening) hvor han er foreningens ekspert og ansikt utad innenfor ventilasjonsfaget.

NemiTeks kurskalender finner du her.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår